23-10-2020

Μπαλάφας κατά Λοβέρδου για τη σύνδεση τρομοκρατίας – μετανάστευσης

«Δεν θα πρέπει να ταυτίζεται αυθαίρετα και ανιστόρητα το 1,5 δισεκατομμύριο μουσουλμάνων με τους 100.000 εγκληματίες του Ισλαμικού Κράτους» τόνισε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα έγραψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Καταλονία («Σε όλες τις επιθέσεις ανεξαιρέτως επιβεβαιώνεται η σύνδεση τρομοκρατίας-μετανάστευσης. ‪Εκεί το πρόβλημα εκεί και η λύση του»), ο κ. Μπαλάφας -μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Δεν καταλαβαίνω τι λέει ο κ. Λοβέρδος, ότι θα πρέπει να απαγορευτεί η οποιαδήποτε μετακίνηση ενός πρόσφυγα που τα παιδιά του βομβαρδίζονται και σκοτώνονται στη Συρία ή ενός μετανάστη που πεινάει και δεν έχει νερό, προς μια περιοχή όπου πιστεύει ότι θα ζήσει καλύτερα;».

«Οι απόψεις αυτές θυμίζουν την αντιμετώπιση που είχαν οι Έλληνες που ήρθαν από τον Πόντο και κάποιοι τους έλεγαν τουρκόσπορους. Και τελικά πού δίνουμε εξετάσεις; Στη Χρυσή Αυγή; Σε αυτούς που καίνε καταυλισμούς προσφύγων στη Γερμανία και σκοτώνουν ανθρώπους; Προφανώς και είμαστε εναντίον των εγκληματιών του ISIS και πέρα από τα ζητήματα της επαγρύπνησης και των αυστηρών μέτρων που παίρνονται από τις χώρες για να προστατεύσουν τους πολίτες τους, δεν θα πρέπει να ταυτίζεται αυθαίρετα και ανιστόρητα το 1,5 δισεκατομμύριο μουσουλμάνων με τους 100.000 εγκληματίες του ισλαμικού κράτους» υπογράμμισε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κάθε πότε κάνει τεστ κορονοϊού ο Μητσοτάκης;