25-01-2021

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» Μπουτάρη – Καλαφάτη με αφορμή τα «Δημήτρια»

Νέα σύγκρουση μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης εκδηλώνεται, μέσω ανακοινώσεων, με αφορμή τη μη έγκριση στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, του καλλιτεχνικού προγράμματος, της μίσθωσης χώρων και των αμοιβών και εργοδοτικών εισφορών των συμμετεχόντων στα 52α «Δημήτρια».

Η νέα ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου σημειώνει ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης επιχειρεί να συγκαλύψει την ανεπάρκεια ουσιαστικής αντιπολίτευσης και αναφέρει ότι η πολιτικά εμπαθής και εκδικητική καταψήφιση του προγράμματος των «Δημητρίων» «θα αποτελεί στίγμα και όνειδος για την παράταξη των «Εντάξει» και όσους αθροίστηκαν ξωπίσω της».

Διαβεβαιώνει, άλλωστε, ότι ο θεσμός του παλαιότερου και μεγαλύτερου φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, τα «Δημήτρια», θα συνεχιστεί με επιτυχία. «Η Πρωτοβουλία και η διοίκηση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν το έργο της αλλαγής της πόλης, για το οποίο τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, ενώ ο κ. Καλαφάτης και οι λοιποί «επίδοξοι» θα ξεροσταλιάζουν με το «αν εγώ ήμουν δήμαρχος» για πολλά ακόμη χρόνια», προσθέτει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλαφάτης σε δήλωσή του, αναφέρει ότι η παράταξή του ασκεί αντιπολίτευση με ευθύνη και επιχειρήματα και τονίζει ότι η απόδοση της διοίκησης μπορεί να περιγραφεί με τις λέξεις «απόλυτο μηδέν». «Η ‘διοίκηση’ η οποία αποδείχτηκε πως αντιπροσωπεύει ό,τι πιο παλιό υπάρχει, αντί να απαντήσει για ποιον λόγο προτιμά τις απευθείας αναθέσεις σε κάθε της δραστηριότητα, αντί να βρει καλλιτεχνικό διευθυντή για έναν ιστορικό θεσμό όπως είναι τα “Δημήτρια”, αντί να πείσει τους ίδιους τους συμβούλους της να βρίσκονται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να ψηφίσουν τις προτάσεις της, προσπαθεί να συνεχίσει αυτό που μόνον γνωρίζει: να βρει μια καλή ατάκα για τα social media», προσθέτει ο κ. Καλαφάτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ