26-10-2020

Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο ουγγρικό χωριό «Μπελογιάννης»

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, στην Ουγγαρία, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων τα μέλη της Κ.Ε. του κόμματος Νατάσα Θεoδωρακοπούλου και Γιάννης Βουλγαράκης επισκέφθηκαν το Ιστορικό Αρχείο Georg Lukacs, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην οδό Pava της Βουδαπέστης, καθώς και το ουγγρικό χωριό «Μπελογιάννης».

Στο χωριό «Μπελογιάννης» τους 20 περίπου εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Κώστας Παπαλέξης, ο βουλευτής εθνότητας Λαοκράτης Κοράνης και οι κάτοικοι.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας, επισκέφθηκαν το δημαρχείο, όπου τους έγινε λεπτομερής ιστορική αναφορά για τη δημιουργία του χωριού, το μνημείο του Μπελογιάννη, όπου κατέθεσαν μια ανθοδέσμη, το Μουσείο του χωριού με φωτογραφικό υλικό από τη μετάβαση των πολιτικών προσφύγων και την εγκατάσταση στην Ουγγαρία και το ελληνόφωνο 8θέσιο σχολείο.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο δήμαρχος όσο και ο βουλευτής είχαν παραβρεθεί στα εγκαίνια στην Αμαλιάδα. Στο δημαρχείο έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Προσφέρθηκαν βιβλία από τις εκδόσεις των ΑΣΚΙ, τετράδια για τα παιδιά του σχολείου και ελληνικά προϊόντα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε στο ελληνικό καφενείο στην πλατεία του χωριού με συνομιλία με τους κατοίκους.

Πηγή: left.gr