23-10-2020

Κυβερνητικές… ενισχύσεις από Κουβέλη στην κόντρα με τη Δικαιοσύνη

«Ακόμη και η κυβέρνηση μπορεί να ασκεί κριτική στις δικαστικές αποφάσεις»

«Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, του ελεύθερου Τύπου, των δημοσιογράφων, των λειτουργών της ελευθεροτυπίας, να κρίνουν τις δικαστικές αποφάσεις».

Με αυτό τον τρόπο ο Φώτης Κουβέλης δείχνει τη στήριξή του στην κυβέρνηση, στην κόντρα που έχει ανοίξει τελευταία με τους δικαστικούς λειτουργούς.

O πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς έκανε και ένα βήμα πιο πέρα, λέγοντας ότι «το κύρος της δικαστικής εξουσίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναζητείται στη σιωπή της κοινωνίας». Με δεδομένο, μάλιστα, ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και υπάρχουν αυτές οι εξουσίες υπέρ αυτού του λαού, θυμίζει.

Ακόμη και η κυβέρνηση μπορεί να ασκεί κριτική στις δικαστικές αποφάσεις, εξειδικεύει απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και παραπέμπει σε χώρες με παράδοση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και τον κοινοβουλευτισμό, εκεί όπου η αξιολόγηση των αποφάσεων είναι έντονη και η κριτική, ακραία.

Ταυτοχρόνως, ο Φ. Κουβέλης, στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, χαρακτηρίζει «όψιμο» το ενδιαφέρον κάποιων υπερασπιστών της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, δεδομένων των παρεμβάσεων στο έργο της κατά το παρελθόν.