18-01-2021

«Η απόφαση για την Ηριάννα ανήκει στο μαύρο βιβλίο της Δικαιοσύνης»

Η αντίδραση του κυβερνητικού εκπρόσωπου για την απόφαση του Εφετείου Αναστολών

Την απόφαση από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών για μη αποφυλάκιση της Ηριάνναςσχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέροντας χαρακτηριστικα ότι: «Η δικαιοσύνη δημιουργεί την υπόνοια ότι κρίνει και σταθμίζει με κριτήρια πέραν της νομικής κρίσης».

«Είναι μια κακή εξέλιξη. Η χθεσινή απόφαση καταγράφεται στο «μαύρο βιβλίο» της ελληνικής Δικαιοσύνης», αναφέρει σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμού του “Στο Κόκκινο”.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν είναι ο μοναδικός που αντέδρασε στην απόφαση του Εφετείου.

Το άδικο της απόφασης σχολίασε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Στη συνέχεια ήρθε και η απάντηση από τον Παύλο Πολάκη.

Η απόφαση για έξοδο στις αγορές

Στη συνέχεια, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε σε θέματα οικονομικής πολιτικής: «Η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές εδώ και 7 χρόνια και ο στόχος του προγράμματος είναι να μπορούμε να χρηματοδοτούμε το χρέος μας χωρίς τον επίσημο τομέα».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ακόμη πως  η απόφαση για την έξοδο στις αγορές δεν εξαρτάται από συμβουλές των οίκων ή από παραινέσεις από εκείνους που ασχολούνται με θέματα αγορών.

«Θα πάρουμε την απόφαση όταν εκτιμήσουμε ότι είμαστε στο καλύτερο σημείο και θα πάρουμε το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο, θέλουμε να ετοιμάσουμε το έδαφος για το χρόνο μετά το καλοκαίρι του 2018, δεν μας ενδιαφέρει μια έξοδος για επικοινωνιακούς λόγους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι η απόφαση θα παρθεί αφού κριθεί η εικόνα των ελληνικών ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ