13-05-2021

«Μας τρελάνατε στα αυτογκόλ κύριε Μητσοτάκη» (video)

«Απ' ό,τι θυμάμαι καλά ούτε στο ποδόσφαιρο τα πάτε καλά στις προβλέψεις»

Σε ένα από τα αγαπημένα θέματα του ελληνικού κοινοβουλίου εξελίσσεται το ποδόσφαιρο, αφού εκτιμήσεις, πειράγματα και ορολογίες, λαμβάνουν σημαντική θέση στις δημόσιες ομιλίες από το βήμα της Βουλής.

Η αρχή για σήμερα έγινε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε ότι «το σκορ ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον κ. Τσίπρα είναι 5-0», για να πάρει ανάλογη απάντηση από τον πρωθυπουργό.

«Ήρθατε σήμερα στη Βουλή με ποδοσφαιρικές διαθέσεις. Αν και απ’ ό,τι θυμάμαι καλά ούτε στο ποδόσφαιρο τα πάτε καλά στις προβλέψεις. Είχατε προβλέψει ότι θα πάρει το Πρωταθλητριών η Παρί Σεν Ζερμέν και σας είχα απαντήσει με μία ανάρτηση.

Ήρθατε και είπατε ότι χάσαμε 5-0. Αλλά τελικά μας τρελάνατε στα αυτογκόλ. Αφού όμως φάγαμε τρία γκολ και δεν βάλαμε κανένα. Μπορεί να μου εξηγήσετε γιατί καταγράφουν ιστορικό χαμηλό από την αρχή της κρίσης, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Γιατί αναβαθμίζουν την Ελλάδα οι οίκοι αξιολόγησης, αφού φάγαμε πέντε γκολ;», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός συνέχισε, ρωτώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Άραγε τι θα λέτε και στο μέλλον, στο άμεσο μέλλον, όταν και άλλοι οίκοι αξιολόγησης θα αναβαθμίζουν την Ελλάδα; Μας είπαμε σήμερα ότι ο λόγος δεν είναι ότι καταφέρατε και βάλατε κάποιο γκολ, αλλά ότι έχουμε στον πάγκο εσάς κύριε Μητσοτάκη και θα έρθουν οι αγορές και θα πάρουν δάνεια και θα μπορέσετε να ισοφαρίσετε. Για αυτό πηγαίνουν καλά τα ομόλογα.

https://vimeo.com/224059220

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ