27-01-2021

Στην Εξεταστική για την Υγεία καταθέτει ο «γερούν-γερά» Λιαρόπουλος

Εκτός από «πουλέν» του Ντάισελμπλουμ, ήταν και έμμισθος σύμβουλος στο «Ερ. Ντυνάν»

Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν ως (πρώην πια) «ποταμίσιο» στέλεχος-οπαδό του Γερούν Ντάισελμπλουμ, με το χαρακτηριστικό «Γερούν γερά, σπάσ’ τους τον τσαμπουκά».

Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος όμως, είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Συγκεκριμένα, ήταν έμμισθος σύμβουλος στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» ώστε να συντάξει έκθεση διαχειριστικού ελέγχου, με πρόταση του τότε υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου.

Σε πρόσφατη κατάθεσή του στην Εξεταστική, ο Ανδρέας Μαρτίνης κατήγγειλε ότι ο κ. Λιαρόπουλος ασκούσε πιέσεις για να απομακρυνθεί ο κ. Μαρτίνης από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Λιαρόπουλος ζητούσε «να μπει επιτέλους κάνα ευρώπουλο», αφήνοντας αιχμές για προσπάθεια εκποίησης του νοσοκομείου.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης συμπεριέλαβε τον Λ. Λιαρόπουλο στη λίστα όσων πρέπει «να ανοίξουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί». «

Αν έχω το δικαίωμα, προτείνω να ανοίξουν οι λογαριασμοί των Αυγερινού και Καϋμενάκη, ανθρώπων της ΔΟΥ Κηφισιάς, του διευθυντή της συγκεκριμένης ΔΟΥ κ. Κολαϊτη, του Γιαννίκου, της Μπερετάνου και του κ. Παπαγεωργίου που μαζί με τον Γιαννίκο έκαναν όλους τους ελέγχους» είπε μεταξύ άλλων ο Ανδ. Μαρτίνης.

Επίσης, σήμερα Τρίτη, έχει κληθεί να καταθέσει και ο Β. Στεργίου, επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου που προχώρησε στον επίμαχο πλειστηριασμό.

Ο Λ. Λιαρόπουλος έγινε ευρύτερα γνωστός όταν διαγράφηκε από το Ποτάμι για την ανεκδιήγητη ατάκα του: «Γερούν, γερά…».

Το εν λόγω post έγινε κατά τη διάρκεια των πολύμηνων διαπραγματεύσεων του 2015, με τον κ. Λιαρόπουλο να παίρνει το μέρος του ολλανδού υπουργού Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «ευτυχώς, ο Ολλανδός δεν μάσησε»!

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ