13-04-2021

Πουλήθηκε η βίλα της οδού Αγράμπελης

Σε «νέα χέρια» πέρασε… ένα μέρος της βίλας της οδού Αγράμπελης όπου έζησε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ο Ανδρέας Παπανδρέου με την τελευταία σύζυγό του Δήμητρα Παπανδρέου.

Το σπίτι αγοράστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου για να μείνει μετά το γάμο του με την Δήμητρα Λιάνη. Ήταν το σπίτι που αποτέλεσε την αφορμή ώστε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος να πει την θρυλική φράση «δεν θα πέσουμε για ένα κωλόσπιτο», εννοώντας ότι δεν θα έπεφτε η κυβέρνηση Παπανδρέου, λόγω του σάλου που είχε ξεσηκωθεί και των γραφόμενων στον Τύπο.

Σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα η βίλα 467 τ.τμ. βγήκε σε πλειστηριασμό την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Capital.gr, για το ακίνητο κατατέθηκε πρώτη προσφορά -όσο ήταν η τιμή εκκίνησης- ύψους 450 χιλιάδων ευρώ, αλλά, τελικά, κατέληξε στα χέρια πλειοδότη που προσέφερε τίμημα 581.500 ευρώ.

Η μεζονέτα, που εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους και έχει συνολική επιφάνεια 467 τ.μ., εκπλειστηριάστηκε με επισπεύδουσα τη Χριστιανική Ένωση Νεανίδων (ΧΕΝ Ελλάδας) σε εκτέλεση διαταγής πληρωμής για το ποσό των 46,2 χιλιάδων ευρώ. Είχε οδηγηθεί σε πλειστηριασμό πολλάκις τα τελευταία χρόνια, αλλά, αυτή τη φορά, η διαδικασία στέφθηκε με επιτυχία.

Όπως αναφέρει το capital.gr για πρώτη φορά, το ακίνητο βγήκε στο “σφυρί” το 2011 με τιμή εκκίνησης 1,2 εκατ. ευρώ, η οποία μειώθηκε στις 800.000 ευρώ κατά τον πλειστηριασμό του Νοεμβρίου 2013.

Το ακίνητο φέρει προσημείωση 360 χιλ. ευρώ υπέρ της Eurobank, υποθήκη και κατάσχεσης αξίας 87,8 χιλ. ευρώ και 51 χιλ. ευρώ, αντίστοιχα υπέρ της ΔΟΥ Κηφισιάς.

Η ιδιοκτησία είναι μία από τις έξι υπερπολυτελείς που ανεγέρθηκαν πριν από περίπου οκτώ χρόνια στη θέση της βίλας όπου έζησε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ο Ανδρέας Παπανδρέου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ