13-04-2021

Η ΝΔ δεν συμμετέχει στους «Παραιτηθείτε», αλλά τους στηρίζει…

Η σύνδεση Νέας Δημοκρατίας και του «ακόμματιστου κινήματος πολιτών» που φέρει τον τίτλο «Παραιτηθείτε» είναι λίγο-πολύ γνωστή αφού στηρίζεται από τους ίδιους μιντιακούς κύκλους και αρκετά διακεκριμένα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συνάθροιση του περασμένου καλοκαιριού «το παρών» έδωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και άλλοι, όπως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Αργύρης Ντινόπουλος κ.ο.κ.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας λοιπόν σήμερα εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει διευκρινίσει ότι δεν συμμετέχει στη διοργάνωση της αυριανής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας “ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ” στην Πλατεία Συντάγματος.

Θεωρούμε, όμως, απαράδεκτες τις επιθέσεις που δέχονται όσοι πρωτοστατούν σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Είναι αυτονόητο το δικαίωμα των πολιτών να οργανώνουν συγκεντρώσεις και να εκφράζουν τις απόψεις τους με δημοκρατικό τρόπο».

Το σωστό να λέγεται. Φυσικά και είναι αυτονόητο το δικαίωμα των πολιτών να οργανώνουν συγκεντρώσεις και να διαμαρτύρονται, να διαδηλώνουν και να εκφράζονται με όποιο τρόπο επιθυμούν σε δημοκρατικό και ειρηνικό πλαίσιο.

Αναμένουμε λοιπόν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιδείξει την ίδια ευαισθησία και να «βάλει κάτω από τις φτερούγες της» με τον ίδιο τρυφερό τρόπο και άλλες κοινωνικές ομάδες που επιθυμούν να πουν κάτι διαφορετικό, ακόμη κι αν αυτό δεν αρέσει στη ΝΔ.

Τι, όχι; 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ