19-04-2021

Αυτές τις φωτογραφίες ΔΕΝ έστειλε στον Κ. Μητσοτάκη ο φίλος του από τις ΗΠΑ (video)

Ίσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνεται καλύτερα βλέποντας το παρακάτω video και τις παρακάτω φωτογραφίες από προηγούμενα χρόνια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε, με αφορμή δύο φωτογραφίες που του έστειλε ένας φίλος του από την Αμερική, την εικόνα που παρουσιάζουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στη χώρα.

«Ένας πολύ καλός μου φίλος από την Αμερική επισκέφθηκε πρόσφατα το Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα για να δώσει μια διάλεξη. Μου έστειλε αυτές τις δύο φωτογραφίες. Η πρώτη είναι από την είσοδο του κτιρίου των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και η δεύτερη από την κεντρική πλατεία του Πολυτεχνείου. Θα τραβούσε και άλλες αλλά διάφοροι μυστήριοι τύποι, όπως μου είπε, τον κοίταξαν παράξενα.

Η παρατήρηση του ήταν απλή. Του έκανε εντύπωση που τόσοι καλοί φοιτητές αποφοιτούν από ένα τόσο άθλιο περιβάλλον. Όταν του μίλησα για την ακραία βία και την εγκληματικότητα που “στεγάζονται” στα πανεπιστήμια, η έκπληξή του ήταν ακόμη μεγαλύτερη», έγραψε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: «Δυστυχώς, εγκλωβισμένοι στον μιθριδατισμό μας δεν αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά δημόσια πανεπιστήμια. Θεωρούμε τους βανδαλισμούς, τη βρωμιά, τους τραμπουκισμούς, τους ξυλοδαρμούς, τις κλοπές μια φυσιολογική κατάσταση. Δεν είναι.

Πουθενά στον κόσμο σοβαρά πανεπιστήμια δεν παρουσιάζουν αυτή την εικόνα. Και την ίδια στιγμή το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να καταργήσει ότι έχει απομείνει από το πανεπιστημιακό άσυλο. Ας φανταστεί ο καθένας πόσο θα βοηθούσαμε φοιτητές και καθηγητές μας αν τους εξασφαλίζαμε ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον.

Αυτές τις λίγες σκέψεις ένα φθινοπωρινό πρωινό του Ιουνίου».

Ίσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνεται καλύτερα βλέποντας το παρακάτω video και τις παρακάτω φωτογραφίες από προηγούμενα χρόνια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ