04-02-2021

Διαδηλωτές του ΠΑΜΕ πέταξαν σαρδέλες στη Βουλή (εικόνες)

Μια «διαφορετική» συγκέντρωση πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής, διαμαρτυρόμενοι για το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε καθώς και για τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα που τίθενται προς ψήφιση.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους, οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ «επιστράτευσαν» και μερικά καφάσια με… σαρδέλες, τα οποία πέταξαν μπροστά από την είσοδο όπου μπαίνουν τα αυτοκίνητα στη Βουλή, προκειμένου να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους σε διατάξεις για τα προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων και μία που αφορά στην Αλιεία.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλούσε όλα τα συνδικάτα να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση, «να καταγγείλουν και να καταδικάσουν την κυβέρνηση».

Η σημερινή συγκέντρωση αποτελεί «άμεση αντίδραση των συνταξιουχικών σωματείων για τις νέες περικοπές που έρχονται από την κυβέρνηση», δήλωσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΙΚΑ και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Επιπλέον, ο κ. Κουμπούρης κάλεσε τη νέα γενιά «να προασπίσει τα δικαιώματά της γιατί καταργούν τις συλλογικές της συμβάσεις, τα ωράριά της γιατί την θέλουν δούλο χωρίς να έχει υπόσταση σε αυτόν τον αιώνα που ζούμε». Τέλος υπογράμμισε ότι «θα αγωνιστούν μέχρι τέλους και δεν θα νομιμοποιήσουν ποτέ στη συνείδησή τους ό,τι έχει περικοπές».

Καταλήγοντας προανήγγειλε μπαράζ πανελλαδικών κινητοποιήσεων των συνταξιουχικών ενώσεων, με αποκορύφωμα την 15η Ιουνίου που θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ