05-03-2021

«Εμφύλιος» στις τάξεις του… ακομμάτιστου κινήματος «Παραιτηθείτε»

Με ανοιχτή επιστολή (;) τους, οι επικεφαλής του «αχρωμάτιστου» και «ακομμάτιστου» κινήματος «Παραιτηθείτε» καταγγέλλουν την ύπαρξη πλαστού λογαριασμού στο Twitter με το όνομα @paraititheite, ο οποίος σύμφωνα με τους ίδιους «προσποιείται ότι ανήκει στους διοργανωτές της εκδήλωσης αλλά απομακρύνθηκε από αυτή, επειδή – όπως ισχυρίζεται – η συγκέντρωση έχει «καπελωθεί» από κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία».

Παράλληλα, εγκαλούν ορισμένα ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και το altsantiri.gr, για δημοσιοποίηση ορισμένων tweets του εν λόγω λογαριασμού.

Επειδή, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να συνδράμουμε στην παραπλάνηση του κοινού, αισθανόμαστε την απόλυτη ανάγκη να ικανοποιήσουμε το αίτημά τους και να ενημερώσουμε τους αναγνώστες πως ο σωστός λογαριασμός είναι, όπως οι ίδιοι λένε, ο @NeoOrama.

Για την ιστορία, πάντως, ο συγκεκριμένος λογαριασμός δημιουργήθηκε στις 30 Μαΐου του 2017 (όπως μαρτυρά το πρώτο tweet), ενώ η μοναδική ανάρτηση που έχει φιλοξενηθεί στο altsantiri.gr από τον λογαριασμό @paraititheite έγινε στις 21 του ίδιου μήνα, πριν δηλαδή βγει στον διαδικτυακό «αέρα» ο αντίστοιχος που χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές σήμερα ως αληθινός.

Μέχρι τότε τα τεκταινόμενα γύρω από τις εκδηλώσεις τους καλύπτονταν από τον λογαριασμό που οι ίδιοι σήμερα χαρακτηρίζουν ως τρολ και ο οποίος δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2016, δύο μήνες μετά την πρώτη τους συγκέντρωση στο Σύνταγμα. 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ