27-02-2021

Ο Βαρουφάκης μιλά για τις βρετανικές εκλογές και αποθεώνεται στο Twitter

Προκαλεί το ενδιαφέρον και στους Βρετανούς, ο πρώην υπουργός Οικονομικών

Πρόκειται για πρόσωπο εγνωσμένης αξίας, η γνώμη του οποίου μετράει στους ευρωπαϊκούς κύκλους, κάτι που εξηγείται από τις παρουσίες του σε τηλεοπτικά πάνελ όπου καλείται ως σχολιαστής σημαντικών γεγονότων.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν θα μπορούσε να λείπει και από τη συζήτηση για τις βρετανικές εκλογές, δίνοντας το «παρών» σε πάνελ του Channel 4 και μιλώντας για το πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαχειριστεί τις διαπραγματεύσεις για το Brexit. 

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο Μισέλ Μπαρνιέ, σύμφωνα με τον ίδιο, λειτουργεί σαν αλγόριθμος ο οποίος είναι προγραμματισμένος να επαναλαμβάνει την ίδια ατάκα, η οποία είναι «θα έχουμε μία διαπραγμάτευση σε δύο επίπεδα. Η Τερέζα Μέι θα μας δώσει όλα όσα θέλουμε, ώστε να περάσουμε στη δεύτερη φάση, όπου θα μπορέσει να πει όσα ζητάει από εμάς».

Μάλιστα αυτή η τακτική λόγω της τιμωρητικής διάθεσης που επιδεικνύει η Ε.Ε. απέναντι στη Βρετανία, μπορεί να αποβεί επιζήμια και για τους λαούς της Ευρώπης, παρατήρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, για να λάβει εγκωμιαστικά σχόλια από χρήστες στο Twitter.

Σήμερα μάλιστα, αφού το αποτέλεσμα είχε πια διαφανεί, ο γνωστός οικονομολόγος σχολίασε στον λογαριασμό του «Ο Τζέρεμι Κόρμπιν απλά ανέδειξε τη δυναμική της Προοδευτικής Πολιτικής Αρχών. Η χθεσινή νύχτα ήταν αφιερωμένη σε αυτούς που πιστεύουν αληθινά. Εμπρός τώρα!».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ