19-01-2021

Η Γεννηματά δεν «είδε» διαπραγμάτευση της κυβέρνησης στη συμφωνία

Όλα είναι μία πλάνη

Μάλλον οι καθυστερήσεις -για τις οποίες πολλάκις είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση- στη διαπραγμάτευση, ανάμεσα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και τους Θεσμούς, δεν υπήρξαν ποτέ.

Ή κάτι τέτοιο ισχυρίζεται η Φώφη Γεννηματά, η οποία μπροστά στο κλείσιμο της συμφωνίας και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, «άλλαξε τροπάρι» και από τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση, που «θέτουν σε κίνδυνο την πορεία και την οικονομία της χώρας», αποφάσισε ότι τελικά… δεν έγινε διαπραγμάτευση.

«Η κυβέρνηση παραδόθηκε, δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ κι έφερε ένα νέο μνημόνιο ντροπής, χωρίς να συνοδεύεται, για πρώτη φορά, από χρηματοδότηση» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη διάρκεια εκδήλωσης με τη συμμετοχή κομματικών στελεχών και πολιτών στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

«Η κυβέρνηση ψήφισε νέο μνημόνιο χωρίς να έχει τη νομιμοποίηση, το οποίο δεσμεύει τη χώρα μέχρι το 2021 και οι όροι αυτής της συμφωνίας μοιάζουν με συνθηκολόγηση ηττημένου. Η κυβέρνηση παραδόθηκε στην πραγματικότητα, δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ, καθυστέρησε σκόπιμα και αυτή η καθυστέρηση μεγάλωσε τον λογαριασμό. Η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου δεν υπήρχαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το φθινόπωρο μπήκαν, εξαιτίας της καθυστέρησης» επισήμανε η κ. Γεννηματά.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ