12-04-2021

Η αντιεξουσιαστική ομάδα «Ρουβίκωνας» γίνεται πολιτικός φορέας (pdf)

Σκοπός του η ανατροπή της σημερινής τάξης πραγμάτων

Σε πολιτικό φορέα θα μετατραπεί η αντιεξουσιαστική ομάδα «Ρουβίκωνας», όπως ανακοίνωσε με κείμενο της σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα.

Με εκτενές κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ιστότοπο υπό τον τίτλο «Η πολιτική μας ταυτότητα», ο Ρουβίκωνας αναλύει γιατί έφτασαν οι κατάλληλες συνθήκες για τον μετασχηματισμό του.

«Ο Ρουβίκωνας δοκίμασε να κάνει τα πράγματα ανάποδα» αναφέρουν στο κείμενο και αναλύουν «Να ξεκινήσει από τη δράση,από τις άμεσες ανάγκες του κοινωνικού πολέμου και μέσα από αυτό να χτίσει σιγά σιγά μια ολοκληρωμένη πολιτική οντότητα ικανή να αποκτήσει πρωτοβουλία κινήσεων, να δώσει αληθινή ώθηση στον αναρχικό αγώνα, ικανή να μετεξελιχθεί και να ανέβει στάδιο.

Να σπάσει επιτέλους την «κατάρα» των αναρχικών ομάδων να περιορίζονται ποσοτικά σε μικρούς αριθμούς μελών και ποιοτικά σε απευθύνσεις προσανατολισμένες σε προκαθορισμένο εύρος θεματικών».

Τα μέλη του Ρουβίκωνα υποστηρίζουν ότι έχουν φτάσει σε ένα «ικανοποιητικό επίπεδο πολύπλευρης ολοκλήρωσης» και δηλώνουν ότι «βάζουμε μπροστά μεγαλύτερα διακυβεύματα. Μπροστά στις νέες προκλήσεις είναι απαραίτητο να καθορίσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια την πολιτική μας ταυτότητα, να συγκροτήσουμε το πλέγμα ιδεών και την εμπειρία μας με τόσο συνεκτικό τρόπο που να μπορεί να παράγει νέα, αποτελεσματικά σχέδια».

Τέλος, ο Ρουβίκωνας  αυτοχαρακτηρίζεται ως «ένας πολιτικός, μαχόμενος αναρχικός σχηματισμός που η φυσική θέση του είναι στην αιχμή, στην πρώτη γραμμή των μετώπων του κοινωνικού πολέμου και σκοπός του, η ανατροπή της σημερινής τάξης πραγμάτων».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει «επιδιώκουμε την καταστροφή του κράτους και την αντικατάστασή του ως διαχειριστή των κοινών, από μια ομοσπονδία αυτοδιευθυνόμενων κοινοτήτων βάσης».

Διαβάστε εδώ το κείμενο του «Ρουβίκωνα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ