27-01-2021

«Βολές» ΝΔ κατά ΕΡΤ για τις εκλογές στη Γαλλίας – Η απάντηση του καναλιού

Μετά τον Σταύρο Θεοδωράκη, σειρά παίρνει και η Νέα Δημοκρατία να σχολιάσει τον τρόπο που η ΕΡΤ κάλυψε τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

Για «πολιτικές αθλιότητες» κατηγορεί την ΕΡΤ η ΝΔ, σχετικά με τον τρόπο κάλυψης των εκλογών στη Γαλλία.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως στην ΕΡΤ προσπάθησαν να εξισώσουν το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, με την επικεφαλής των ακραίων εθνικιστών και πολέμια της Ε.Ε., Μαρίν Λεπέν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αυτό το έκανε δημοσιογράφος της Δημόσιας Τηλεόρασης στην εκπομπή «10 στην ενημέρωση», λέγοντας ότι «μεταξύ των δύο πολύ κακών υποψηφίων, επικράτησε ο λίγο χειρότερος, ο εκπρόσωπος των τραπεζών και του συστήματος».

«Εάν ακολουθούν το παράδειγμα του κ. Μελανσόν, ας καταλάβουν επιτέλους ότι πλανώνται», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Στο κρατικό κανάλι ισοπεδώνουν την υποψηφιότητα του Μακρόν και την παρουσιάζουν περίπου σαν την υποψηφιότητα της Λεπέν», είχε αναφέρει λίγο νωρίτερα πρόεδρος του Ποταμιού, με αιχμή τα ίδια ακριβώς σχόλια του δημοσιογράφου της ΕΡΤ.

Εντωμεταξύ, δύο εβδομάδες πριν, κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, δημοσιογράφος της ΕΡΤ είχε μπει στο στόχαστρο για τα σχόλια της για την ακροδεξιά υποψήφιο, Μαρίν Λεπέν.

Τότε πολλοί ήταν αυτοί που κατηγόρησαν τόσο αυτή, όσο και το κανάλι για «ξέπλυμα» της ακροδεξιάς.

Η Θωμαΐς Παπαϊωάννου, δέχτηκε επιθέσεις από μεγάλη μερίδα του διαδικτύου για ορισμένα tweets της.

Η δημοσιογράφος είχε απαντήσει με ένα ακόμη tweet για την επίθεση που δέχτηκε.

Η απάντηση της ΕΡΤ

«Είναι ξεκάθαρη και στον πιο δύσπιστο πολίτη, η πρόθεση να αποδομηθεί κάθε προσπάθεια της ΕΡΤ να επιτελέσει το ρόλο της στην ενημέρωση.

Η ΕΡΤ με διαρκείς ανταποκρίσεις, με απεσταλμένους δημοσιογράφους, με ζωντανές συνδέσεις, με εκπομπές απευθείας από τη Γαλλική πρωτεύουσα, με εξειδικευμένους σχολιαστές, κάλυψε και τους δύο γύρους των Γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Σήμερα, την εγκαλούν, γιατί σε μία από τις εκπομπές της, τα όσα ελέχθησαν από δημοσιογράφο της δεν τους ήταν αρεστά.

Για μία ακόμα φορά δηλώνουμε ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν «παίρνουν γραμμή», ούτε λογοκρίνονται.

Ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του και των σχολίων του.

Όπως συνέβαινε πάντα και παντού, τα σχόλια και οι παρατηρήσεις των δημοσιογράφων είναι εύστοχα ή λιγότερο εύστοχα.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι, για την περίπτωση που σήμερα εγκαλείται η ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος της δεν εξέφρασε ουδεμία προσωπική άποψη. Μετέφερε σχόλια που έχουν αναπαραχθεί στα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα – για του λόγου το αληθές, το σχετικό απόσπασμα μπορεί εύκολα να το αναζητήσει κανείς στο site της ΕΡΤ.

Αυτό για τη Νέα Δημοκρατία είναι πολιτική αθλιότητα. Ουδέν σχόλιον».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ