28-01-2021

Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» Αντώναρου: Η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει τετραετία

Λάβρος κατά της «γαλάζιας» εμμονής στο αίτημα για εκλογές

Ένα μεγαλοπρεπές «άδειασμα» στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ζητά εκλογές, επεφύλαξε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά τόνισε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η συνεχής επίκληση των εκλογών δεν δημιουργεί το πλαίσιο που χρειάζεται η χώρα».

Η διαφοροποίηση μάλιστα αυτή από την επίσημη γραμμή του κόμματος, επισφραγίστηκε με την ατάκα ότι «η κάθε κυβέρνηση πρέπει να έχει μια τετραετία για να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά της».

«Μόλις εκλεγεί μια κυβέρνηση αρχίζουν από την επομένη μέρα όλα τα πολιτικά κόμματα και μιλάνε για εκλογές. Η κάλπη δείχνει πάντα τι θέλει, κατά πλειοψηφία, ένας λαός. Σωστό, λάθος, αυτό είναι που θέλει ο λαός» υπογράμμισε ο κ. Αντώναρος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6 και πρόσθεσε:

«Πρέπει, λοιπόν, η κάθε κυβέρνηση να έχει κάποιο χρόνο. Εγώ πιστεύω πρέπει να έχει την τετραετία. Το έλεγα πάντα αυτό το πράγμα, δεν το λέω τώρα και θεωρηθεί ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να μείνει μια τετραετία. Πρέπει να μείνει μια τετραετία να ξεδιπλώσει ένα πρόγραμμα. Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες. Εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, πάει σε εκλογές. Η συνεχής επίκληση εκλογών δεν δημιουργεί το πλαίσιο εκείνο, το οποίο χρειάζεται. Οι εκλογές είναι απαραίτητες στη δημοκρατία, αλλά όχι κάθε τρεις και μία».

Μάλιστα δήλωσε πως σε μια μέτρηση την οποία διάβασε, το 62% των πολιτών που απάντησαν δεν θέλουν εκλογές. «Το 62% των πολιτών δεν θεωρούν χρήσιμες τις εκλογές», είπε συγκεκριμένα ο κ. Αντώναρος.

Σχετικά με την τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς παρατήρησε πως «είναι κατ΄ αρχάς θετικό το ότι ξεπεράστηκε το αγκομαχητό» για το αν και πότε θα κλείσει η αξιολόγηση και επισήμανε ότι τώρα πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για να γίνουν επενδύσεις στη χώρα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι δεν υπάρχει διαμάχη Μητσοτακικών-Καραμανλικών στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. «Ο Κώστας Καραμανλής είναι φίλος μου. Είναι στρατηγός της παράταξης. Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός, είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΝΔ, αλλά τον διακρίνει μια κομματική αφοσίωση». Δήλωσε παράλληλα, ότι στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σημείωσε πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ