11-05-2021

Ο ΝΔ καλεί για εξηγήσεις τον Παππά «για να αποκαλύψει την αλήθεια»

«Γαλάζιος» ανένδοτος για την αλήθεια και τη διαφάνεια

Δύο κλήσεις στη Βουλή, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, καλεί σήμερα η Νέα Δημοκρατία, όπως είχε προαναγγείλει, σχετικά με το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα, αλλά και σε σχέση με τη ΔΕΗ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλεί τους κυρίους Παππά και Παναγιωτάκη, να δώσουν εξηγήσεις στη Βουλή… ο καθένας στο είδος του.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει, εντός της ημέρας στη Βουλή, αιτήματα με τα οποία ζητά:

Α. Την κλήση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο κ. Παππάς καλείται να ενημερώσει για το σκοπό της επίσκεψής του στη Βενεζουέλα με το δικηγόρο, ειδικό για τις offshore, κ. Αρτεμίου. Επίσης, καλείται να ενημερώσει για το ταξίδι στην Καραϊβική με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία κ. Χαλίλ. Εκεί ο κ. Παππάς θα πρέπει να εξηγήσει πώς και γιατί θεωρεί ότι «ουδέν μεμπτόν» υπάρχει στο να κυκλοφορεί με έναν επιχειρηματία ο οποίος ερευνάται για βαρύτατα αδικήματα από τις αμερικανικές Αρχές.

Β. Την κλήση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Δ.Ε.Η. κ. Μανώλη Παναγιωτάκη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Ο κ. Παναγιωτάκης καλείται να ενημερώσει για τις αρνητικές εξελίξεις που οδηγούν στην απαξίωση της Δ.Ε.Η. και φέρνουν την επιχείρηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ακόμη, καλείται να ενημερώσει για τη διερεύνηση των ευθυνών, που υπάρχουν σε επιχειρησιακό και πολιτικό επίπεδο.

Υ.Γ.: Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τις επιθέσεις σε αυτούς που αποκαλύπτουν την αλήθεια. Μια Κυβέρνηση σε αποδρομή και ηθικά διάτρητη δεν μπορεί να τρομοκρατήσει κανέναν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ