15-05-2021

«Μαλλιά κουβάρια» Τζιτζικώστας και Καλαφάτης

«Γαλάζιος εμφύλιος» στη Θεσσαλονίκη

«Θέλει προσπάθεια για να χάσει εκλογές κάποιος από τον κ. Μπουτάρη, που αδυνατεί ακόμα και σήμερα να καταλάβει πώς λειτουργεί το ΕΣΠΑ – αν και από τη δήλωση του κ. Καλαφάτη φαίνεται ότι και ο ίδιος μάλλον δυσκολεύεται να καταλάβει ότι στα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν χωρούν φιλικές ή άλλες σχέσεις», σχολίασαν κύκλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ) με αφορμή τα όσα είπε σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Σημειώνεται πως ο κ. Καλαφάτης, σύμφωνα με το voria.gr, κάλεσε νωρίτερα τον Γιάννη Μπουτάρη να κάνει ένα οικογενειακό συμβούλιο με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. «Να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και αν θέλουν να είμαι και εγώ. Δεν μπορεί να μην υπάρχει συνεργασία για να γίνουν πέντε έργα. Εμείς δεν μπαίνουν στα αίτια της διαμάχης τους, αλλά όπως φαίνεται ο δήμαρχος αδυνατεί να συνεργαστεί με έναν άνθρωπο που έχει και συγγενικές σχέσεις. Να συνεργαστούν για το καλό της Θεσσαλονίκης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, πηγές από την πλευρά Τζιτζικώστα, εγκάλεσαν τον κ. Καλαφάτη για «χαλαρή αντιπολιτευτική στάση» κατά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και επισήμαναν: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνει έργα παντού και θέλει να γίνονται έργα σε όλους τους δήμους. Άλλωστε, γι’ αυτό έχει εγκρίνει προς χρηματοδότηση όλες τις ώριμες προτάσεις – δυστυχώς ελάχιστες – που έχει καταθέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης μέχρι σήμερα».

«Προτείνουμε στον κ. Καλαφάτη, που αν κρίνουμε από τη χαλαρή αντιπολιτευτική του στάση στα δημοτικά συμβούλια μάλλον έχει πιο κοντινές σχέσεις με την οικογένεια Μπουτάρη από τον περιφερειάρχη, να προσπαθήσει να εξηγήσει στον δήμαρχο ότι στο ΕΣΠΑ εντάσσονται με οδηγία της ΕΕ μόνο ώριμες μελέτες και προτάσεις, όχι εκθέσεις ιδεών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ