11-02-2021

Ακυρώθηκαν πρόστιμα του δήμου Θεσσαλονίκης στο ΚΚΕ για αφισοκόλληση

Η απόφαση του διοικητικού εφετείου, που ακυρώνει πρόστιμα ύψους περίπου 10.000 ευρώ, τα οποία επιβλήθηκαν από τον δήμο Θεσσαλονίκης σε βάρος του ΚΚΕ για παράνομη αφισοκόλληση, συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως ανέφερε στους δημοτικούς συμβούλους η νέα πρόεδρος Καλυψώ Γούλα, το δικαστήριο ακύρωσε τις αποφάσεις, με τις οποίες είχαν επιβληθεί τα πρόστιμα, με το επιχείρημα πως πρόκειται για προβολή ιδεών πολιτικού χαρακτήρα και δεν μπορούν να εφαρμόζονται οι διατάξεις που υπάρχουν στις εμπορικές διαφημίσεις.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ Μιχάλης Κωνσταντινίδης, υποστήριξε πως «οι δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν πρόστιμα για πολιτικές αφίσες με το νόμο που ισχύει για εμπορικές αφίσες».

Υπενθυμίζεται πως περισσότερα από δέκα πρόστιμα, συνολικού ύψους περίπου 10.000 ευρώ, επιβλήθηκαν από τον δήμο Θεσσαλονίκης σε βάρος του ΚΚΕ και αφορούσαν αφισοκολλήσεις σε διάφορα σημεία της πόλης για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, συγκεντρώσεις του κόμματος με ομιλητή τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα, αφιέρωμα στον Μπρεχτ και άλλες εκδηλώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ