16-05-2021

Βαθαίνει το ρήγμα στη ΝΔ με το “Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών”

Μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ Καραμανλικών - Μητσοτακικών

Μπλέξαμε στους πολιτικούς φορείς καθώς δύο πρώην της Νέας Δημοκρατίας, οι Τσιτουρίδης και Τσιαρτσιώνης παρουσίασαν σήμερα Τρίτη την ιδρυτική του «Δικτύου Ελλήνων Ριζοσπαστών».

Πρόκειται για πολιτική πρωτοβουλία από το χώρο της Κεντροδεξιάς, που μεταξύ άλλων υπογράφουν οι δύο πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Η ημερομηνία επελέγη συμβολικά καθώς στις 7 Μαρτίου του 2004 η ΝΔ με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή είχε κερδίσει τις εκλογές.

Η πολιτική πρωτοβουλία καταδεικνύει το πόσο βαθύ είναι το ρήγμα στους κόλπους της ΝΔ ανάμεσα σε  Καραμανλικούς και Μητσοτακικούς.

Στόχος του φορέα, σύμφωνα με τη διακήρυξή του, είναι: «η ενεργή και ουσιαστική συμβολή, σε μια ανοικτή κι οργανωμένη διαβούλευση, για την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου υπέρβασης της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης και ανασυγκρότησης της χώρας με βάση τη λογική και το ρεαλισμό».

Δηλώνουν επίσης ότι «λειτουργούμε θετικά και χωρίς ανταγωνισμούς με κομματικούς οργανισμούς ή άλλες πρωτοβουλίες που κάνουν συναφείς διαπιστώσεις κι έχουν παραπλήσιους προβληματισμούς κι ανησυχίες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ