07-05-2021

«Μακάρι να μειώσουν τον ΕΝΦΙΑ, αλλά εμείς δεν ψηφίζουμε»

Ξεδιπλώνεται όλο το μικροπολιτικό... μεγαλείο της Νέας Δημοκρατίας

«Μακάρι να μειώσουν τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο στην εστίαση από το 24% στο 13%, αλλά εμείς αποκλείεται να ψηφίσουμε τα μέτρα του κ. Τσίπρα».

Με αυτή την πρόταση που εμπερικλείει όλο το μικροπολιτικό… μεγαλείο της Νέας Δημοκρατίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τη στάση που πρόκειται να κρατήσει το κόμμα του, όταν τα μέτρα που θα συμφωνηθούν για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή.

Με την επιστροφή της τρόικα προφανώς αυξάνονται οι πιθανότητες να κλείσει η αξιολόγηση και θέλω να ελπίζω ότι τον Απρίλιο θα μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θεωρεί την επιστροφή της τρόικα, μοναδικό απότοκο της συμφωνίας του Eurogroup και αποδίδει σε «προπαγάνδα» τις δηλώσεις της κυβέρνησης περί ενός «άλλου δημοσιονομικού μείγματος με παράλληλη ψήφιση αντιμέτρων».

Χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική «περισσότερο νεοφιλελεύθερη παρά αριστερή», συμπληρώνοντας ότι για την επίτευξη των στόχων δεν αρκεί μόνο η μείωση των δαπανών. «Πρέπει να γίνουν και ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες ψηφίζουν αλλά δεν τις κάνουν στην πράξη. Πρέπει να επιτευχθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές», τονίζει επιγραμματικά.

Εκφράζει δυσπιστία αναφορικά με τις εξαγγελίες για μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου στην εστίαση από το 24% στο 13%, ευχόμενος «Μακάρι να το κάνουν». Ωστόσο ερωτηθείς εάν θα ψήφιζε αυτά τα μέτρα δηλώνει κατηγορηματικά «Αποκλείεται να ψηφίσουμε τα μέτρα του κ. Τσίπρα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ