16-05-2021

Ο Κυρίτσης στηρίζει Φίλη στην αντιπαράθεση με Καμμένο

«Καλό είναι να μην βάζει κανείς καν ζητήματα αυξημένων εξοπλιστικών δαπανών»

«Συμφωνώ με τις ενστάσεις Φίλη και άλλων συντρόφων σχετικά με τον τρόπο που προβάλλεται η ανάγκη των εξοπλιστικών προγραμμάτων», δήλωσε ο Γιώργος Κυρίτσης, σχολιάζοντας τα όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες μέρες ανάμεσα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με προεξάρχοντα τον πρώην υπουργό Παιδείας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

«Η Ελλάδα μπορεί να έχει επαρκή άμυνα με μικρό κλάσμα των χρημάτων τα οποία ακούγονται από εδώ και από εκεί. Εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει κάποιου είδους επιλογή για νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Αυτό το οποίο υπάρχει, είναι ο αναγκαίος εκσυγχρονισμός των F-16, αφού σχεδόν το 70% – 80% του αεροπορικού στόλου της Ελλάδας τα τελευταία 30 χρόνια είναι F-16, αυτό φέρνει ως ουρές διαδοχικούς εκσυγχρονισμούς, αναβαθμίσεις, συντηρήσεις», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι σε τέτοιες εποχές καλό είναι να μην βάζει κανείς καν ζητήματα αυξημένων εξοπλιστικών δαπανών.

«Πέραν του ότι βρισκόμαστε σε μία διαπραγμάτευση αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν και πολύ πιο σοβαρά και επείγοντα ζητήματα στη χώρα. Να σας το πω κι αλλιώς, εάν υποθέταμε ότι αυτήν τη στιγμή έχουμε μία τουρκική προκλητικότητα και πρέπει να κάνουμε κάτι για να αντιδράσουμε σε αυτήν, αυτό δεν είναι να ανακοινώσουμε ότι θα δώσουμε ένα κάρο λεφτά για να πάρουμε κάποια αεροπλάνα τα οποία θα έχουμε σε 15 χρόνια», εξήγησε.

Σε ερώτηση για το αν αυτό το ζήτημα επηρεάζει τη διαπραγμάτευση, απάντησε: «Αυτό είναι ακόμη ένα σκέλος που θα μπορούσε να πει κανείς για το άκαιρο του να ανακινείται μία τέτοια συζήτηση», ενώ πρόσθεσε, «Αυτά είναι συνήθη σε συγκυβερνήσεις κομμάτων που έχουν σοβαρές διαφορές μεταξύ τους».

Οταν ρωτήθηκε για τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Κυρίτσης απάντησε: «Με τους ΑΝΕΛ κάναμε μία έντιμη συνεργασία. Ηταν το κόμμα που δεν ταυτίστηκε με τους δανειστές και ελλείψει άλλου ήταν η αυτόματη επιλογή. Μακάρι να ήταν το ΚΚΕ που θα έκανε αυτού του είδους η επιλογή. Δεν ήταν ούτε αναγκαίο καλό, ούτε αναγκαίο κακό. Οι διαφορές μας παραμένουν, στη διακυβέρνηση κουτσά στραβά τα βρίσκουμε, όλες τις φορές τα έχουμε βρει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ