18-05-2021

«Έχυσαν δηλητήριο χωρίς να ντρέπονται», καταγγέλλει η Βαγενά

«Αναρωτιέμαι πόση κακία και πόσο δηλητήριο μπορούν να κρύβουν μέσα τους οι άνθρωποι»

Για τον χαμό του επί τέσσερις δεκαετίες συντρόφου της, Λουκιανού Κηλαηδόνη, μίλησε η Άννα Βαγενά σχολιάζοντας τις επικρίσεις που δέχτηκε όταν αποφάσισε να εκθέσει τη σορό του σε δημόσιο προσκύνημα στο θέατρο «Μεταξουργείο» που έφτιαξαν οι δυο τους.

Στο ερώτημα της Real News αν είναι έτοιμη να προχωρήσει μπροστά μετά τον χαμό του Λουκιανού Κηλαηδόνη, η πρώην βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Δουλεύω, προχωράω, κάνω θέατρο. Δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να συνεχίσω, παρά τον πόνο μου» και προσθέτει: « Όσο κι αν είναι το πένθος, δεν μπορείς παρά να προχωράς -ο καθένας όπως μπορεί.

Το δικό μου το καταφύγιο ήταν πάντα το θέατρο -σε όσα δύσκολα πέρασα, από αυτό έπαιρνα οξυγόνο. Έτσι και τώρα. Εδώ, στο «Μεταξουργείο» μας, που φτιάξαμε μαζί με κατάθεση ψυχής και αγάπης».

Απαντώντας στις επιθέσεις που δέχτηκε για τη απόφασή της σε ό,τι αφορά το δημόσιο προσκύνημα του Λουκιανού ανέφερε: «Δεν παρακολουθώ το διαδίκτυο.

Προτιμώ να παρακολουθώ την πραγματική ζωή, παρά την εικονική. Έμαθα κάποια από αυτά που έχουν γραφτεί και ειπωθεί και αναρωτιέμαι πόση κακία και πόσο δηλητήριο μπορούν να κρύβουν μέσα τους οι άνθρωποι -τόσο που θα δηλητηριαστούν και οι ίδιοι. Έχυσαν δηλητήριο χωρίς να ντρέπονται».

Τέλος στην ερώτηση ποιο είναι το αντίδοτο στο «δηλητήριο», η Άννα Βαγενά απαντά: Η οικογένειά μου, οι κόρες μου και η εγγονή μου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ