09-05-2021

Πέντε «κεράκια» σβήνουν σήμερα οι ΑΝΕΛ

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμπληρώνουν σήμερα πέντε χρόνια ζωής. «Σαν σήμερα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ξεκινήσαμε τους αγώνες για την απόδοση δικαιοσύνης, την εθνική συμφιλίωση και την εθνική ακεραιότητα», αναφέρουν οι ΑΝΕΛ, με αφορμή τα σημερινά «γενέθλια».

Στις 24 Φεβρουαρίου, πέντε χρόνια πριν, πήρε σάρκα και οστά το κίνημα χιλιάδων αποφασισμένων Ανεξάρτητων Ελλήνων, πραγματοποιώντας μια ειρηνική επανάσταση μέσα από το διαδίκτυο, με πρωτεργάτη και εμπνευστή τον Πάνο Καμμένο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

«Σαν σήμερα, χιλιάδες Έλληνες πατριώτες από διαφορετικούς ιδεολογικούς και κοινωνικούς χώρους, αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα και να προχωρήσουμε στην ίδρυση ενός πολιτικού φορέα, κόντρα στα κατεστημένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, λέγοντας ένα βροντερό όχι στον φαύλο κύκλο των πολιτικών διαφθοράς» τονίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, και σημειώνουν ότι το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δεν το χαρακτήριζαν χρώματα, ενώ οι πόρτες του ήταν ανοιχτές σε όλους τους πολίτες «που βαθιά μέσα στις καρδιές τους είχαν χαραγμένη την έννοια του Έθνους των Ελλήνων».

«Τα ιδεώδη που μας ενέπνευσαν συνεχίζουν να μας εμπνέουν και σήμερα: της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας, της προάσπισης του εθνικού συμφέροντος, της ενωμένης Ευρώπης των εθνών – κρατών, με τη διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας κάθε κράτους, της ιδιαιτερότητας και των παραδόσεων κάθε λαού και όχι μιας Ευρώπης που θα κηδεμονεύεται από μια γραφειοκρατική μειοψηφία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, όπως τονίζουν οι ΑΝΕΛ, δίνουν δύσκολες μάχες, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον έναντι των όποιων κομματικών ωφελημάτων, με γνώμονα την πολιτική σταθερότητα και στόχο την εθνική συμφιλίωση.

«Σήμερα, κόντρα σε όλους όσους ήθελαν να μας “δολοφονήσουν”, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, περισσότερο δυνατοί από ποτέ, σταθήκαμε όρθιοι στις επάλξεις παρά τον βρώμικο πόλεμο που δεχόμαστε από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Συνεχίζουμε να συγκυβερνούμε, πέρα και πάνω από στείρες ιδεοληψίες και να πρωτοστατούμε σε όλες τις προσπάθειες για την απόδοση δικαιοσύνης, την ισονομία, τη διαφάνεια, την ενότητα και τη δημοκρατία!» προσθέτει η ανακοίνωση.

Οι ΑΝΕΛ αναφέρονται ακόμα, στην αντιμετώπιση με ανθρωπισμό των τεράστιων κυμάτων του προσφυγικού, τονίζοντας στην συνέχεια: «Ορθώσαμε για πρώτη φορά δυναμικά το ανάστημά μας απέναντι σε κάθε πρόκληση από γειτονικές χώρες, θεμελιώνοντας θεσμικές συμμαχίες με στόχο τη διαφύλαξη της ειρήνης και της σταθερότητας στο γεωστρατηγικό μας χώρο».

Σε ό,τι αφορά την στάση και την πορεία των ΑΝΕΛ, η ανακοίνωση καταλήγει, επισημαίνοντας:

«-Περιφρουρούμε την θρησκευτική παράδοσή μας, έναν ισχυρότατο πυλώνα στήριξης του πολιτισμού και των παραδόσεών μας.

-Πρωτοστατούμε στην κάθαρση, καταλύοντας κάθε αδιαφανή διαδικασία ενός αδηφάγου πολιτικού συστήματος και παρακράτους.

-Συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε σκληρά και επίμονα με τους δανειστές, γιατί και το παραμικρό κέρδος και η μικρότερη νίκη μας βοηθά να χτίσουμε τις βάσεις ενός υγιούς, σύγχρονου, αποτελεσματικού κράτους, ικανού να στηρίξει την παραγωγική ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της επιχειρηματικότητας.

-Συνεχίζουμε να δίνουμε μάχες προς το συμφέρον των Ελλήνων, συναισθανόμενοι το βάρος της ευθύνης και αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη συγκυρία. Η Ελλάδα της μεταπολίτευσης σήμερα δεν χρειάζεται ομάδες και χρώματα, αλλά εθνική συμφιλίωση για την προάσπιση της εθνικής ακεραιότητας!».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ