19-05-2021

Κριτική Φίλη στους κυβερνητικούς χειρισμούς

Περί συμμαχιών με ΠΑΣΟΚ και υποχωρήσεις των αριστερών αξιών

Κριτική άσκησε σήμερα ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός άφησε αιχμές για την κυβερνητική τακτική στο θέμα της διαπραγμάτευσης τονίζοντας: «Μοιάζει να πηγαίνουμε αμέριμνοι σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης», ενώ υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρεωθεί με πολιτική αναξιοπιστία, εάν τελικά νομοθετηθούν νέα σκληρά για το λαό μέτρα, παρά τις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Συγχρόνως άσκησε κριτική και στον πρωθυπουργό σχολιάζοντας πως «το ούτε ένα ευρώ μέτρα το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή όμως μπορεί να συμβεί να πάρουμε νέα μέτρα, αυτό θα μάς το χρεώσουν οι αντίπαλοι».

Φέροντας το παράδειγμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών, ο κ. Φίλης μίλησε για υποχώρηση των αριστερών αξιών, ενώ πήρε σαφής αποστάσεις και από την επιλογή της συγκυβέρνησης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και υποστήριξε πως πρέπει να αναζητηθεί στρατηγική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, στη βάση μιας συμφωνίας για απλή αναλογική.

Τέλος ο Νίκος Φίλης, εστιάζοντας στο θέμα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, χαρακτήρισε «μπαρούφα» την απόφαση να μην συσταθεί διακομματική επιτροπή για το θέμα και να χαρακτηρίζει αμετάκλητη μια απόφαση ενός μονομελούς δικαστηρίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ