15-05-2021

Εξέπληξε ο Τσίπρας: Να «μαζέψει» τον Σόιμπλε η Μέρκελ

Ευθείες βολές από τον πρωθυπουργό

Αυτές δεν ήταν απλές αιχμές, ήταν ευθείες βολές εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη και του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μία απροσδόκητη επίθεση εναντίον των δύο αυτών πολιτικών, επεφύλασσε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μεταξύ άλλων παρακίνησε την Άγκελα Μέρκελ να «μαζέψει» τον υπουργό της.

«Παρακαλώ την καγκελάριο Μέρκελ να αποθαρρύνει τον Σόιμπλε από δηλώσεις του τύπου “Οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους”. Η προεκλογική περίοδος σε μια χώρα δεν μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σε μια άλλη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στον γερμανό υπουργό, μία φράση που θα συζητηθεί, καθώς ο έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε ουσιαστικά από την Μέρκελ να «μαζέψει» τον υπουργό της.

Τα «καρφιά» όμως εκτοξεύτηκαν και εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον οποίο ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στη Γερμανία δεν ξέρω τι θα πει αλλά δεν θα αναφέρει το ζήτημα της έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου. Δεν ήρθε σε επαφή μαζί μου δεν ζήτησε ενημέρωση.

Δεν τους ενδιαφέρει να κλείσει η αξιολόγηση αλλά να πέσει η κυβέρνηση για να έρθουν αυτοί στα πράγματα. Να λάβει υπόψη ποιος παλεύει για διέξοδο από την κρίση και ποιος δίνει διαπιστευτήρια προκειμένου να έρθει στην εξουσία.

Ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του είναι οι μόνοι στην Ευρώπη που μας εγκαλούν για καθυστερήσεις. Θα του πω ότι για να πάρει την εξουσία δεν αρκεί να γίνει αρεστός στους δανειστές αλλά στον ελληνικό λαό και αυτό δεν θα το καταφέρει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ