24-10-2020

Επανεξετάζεται η αποφυλάκιση του Παπαγεωργόπουλου

Με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «κατορθώματα στο… σκι του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης»

Με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «κατορθώματα στο… σκι του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης», ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή σε εισαγγελέα να διερευνήσει όλα τα έγγραφα του φακέλου που είχαν κατατεθεί για την αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στις αρχές Ιανουαρίου «πήγε για σκι και στη συνέχεια για φαγητό σε γνωστή ταβέρνα του Αγίου Αθανασίου ενώ την ώρα που έτρωγε αγριογούρουνο μιλούσε «για τα κατορθώματά του στο σκι και το πόσο γρήγορα κατέβαινε τις πλαγιές νικώντας ακόμα και 16άρηδες».

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών από το Εφετείο για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου.

Τον Ιούλιο του 2015 και αφού είχε εκτίσει περισσότερο από το 1/5 της ποινή που του επιβλήθηκε, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο Παπαγεωργόπουλος εκμεταλλεύτηκε τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, και είχε προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, κάνοντας αίτηση αποφυλάκισης λόγω αναπηρίας.

Ο ίδιος υποστήριζε ότι ειδική επιτροπή που ορίζεται από το νόμο είχε γνωμοδοτήσει θετικά για ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Τώρα, ο εισαγγελέας ζητά να επανεξεταστεί ο φάκελος που υποβλήθηκε από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας και να ελεγχθούν όλα τα έγγραφα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την αποφυλάκιση του τέως δημάρχου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  #Χρυσοχοΐδη_παραιτήσου «φωνάζει» το Τwitter μετά το φιάσκο με τον άφαντο Χρήστο Παππά

Πηγή: dailythess.gr