25-10-2020

Δεξίωση στο Διπλωματικό Σώμα παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την καθιερωμένη ετήσια δεξίωση προς τιμήν του Διπλωματικού Σώματος παρέθεσε το μεσημέρι, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Εκτός από μέλη της Διπλωματικού Σώματος, ο κ. Παυλόπουλος υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο μέλη του υπουργικού συμβουλίου, εκπροσώπους κομμάτων, πολιτικούς, τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας (το Ναυτικό εκπροσώπησε ο αρχηγός Στόλου Παυλόπουλος Ιωαννης), τους πρεσβευτές ξένων χωρών και τους εκπροσώπους διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα και στη συνέχεια συζήτησε μαζί τους για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, στη δεξίωση προσήλθαν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιας, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, οι υφυπουργοί Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, καθώς και ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας.

Επίσης, το «παρών» έδωσαν ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμοπουλος, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, ο επικεφαλής του ΔΟΜ Δανιήλ Εζδράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Πέθανε ο Νίκος Μπελογιάννης, γιος του αγωνιστή της Αριστεράς

Παρέστησαν, ακόμη, οι πρώην υπηρεσιακοί πρωθυπουργοί και ανώτατοι δικαστικοί, Βασιλική Θάνου και Παναγιώτης Πικραμένος, ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Βύρων Πολυδωρας, ο Απόστολος Κακλαμανης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Σπύρος Φλογαϊτης.