29-10-2020

Γιατί ο Θεοδωράκης προτείνει να καταργηθούν τα ρολόγια στη Βουλή

Το χρονόμετρό του έβαλε σε λειτουργία ο Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου να υπολογίσει τους χρόνους ομιλίας των πολιτικών αρχηγών στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, στη συζήτηση για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Το συμπέρασμα του αρχηγού του Ποταμιού είναι ότι πρέπει να καταργηθούν τα ρολόγια στην Βουλή.

Τον λόγο για αυτή του την εκτίμηση τον αναλύει σε ανάρτησή του στο facebook:

«Γιατί πρότεινα στη Βουλή να καταργήσουμε τα ρολόγια και τα χρονόμετρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντί για 20 λεπτά μίλησε 54
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί για 20 λεπτά μίλησε 38
Η Φώφη Γεννηματά αντί για 15 λεπτά μίλησε 28
Ο Πάνος Καμμένος αντί για 15 λεπτά μίλησε 23
Ο Βασίλης Λεβέντης αντί για 15 λεπτά μίλησε 21
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αντί για 15 λεπτά μίλησε 20
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αντί για 15 λεπτά μίλησε 18
και ο Σταύρος Θεοδωράκης αντί για 15 λεπτά μίλησε 14

Κάθε φορά η ίδια ιστορία. Ο καθένας μιλάει όσο χρόνο θέλει, παραβιάζοντας τον κανονισμό και χωρίς κανείς ποτέ από το προεδρείο να τον διακόπτει. Το χρονόμετρο τρέχει και κανείς δεν το κοιτάζει. Δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο. Στο Ευρωκοινοβούλιο μιλάνε 1 ή 2 ή 3 λεπτά ανάλογα με την συνεδρίαση. Και σε όλα τα άλλα κοινοβούλια (σε ανατολή και δύση) υπάρχει χρόνος – λίγων λεπτών – που ΠΟΤΕ κανείς δεν διανοήθηκε να παραβιάσει. Εμείς εδώ μιλάμε μέχρι εξαντλήσεως των… αποθεμάτων και μετά ζητάμε από τους υπόλοιπους πολίτες να τηρούν τους κανόνες.

Και επειδή ίσως κάποιοι θα ρωτήσουν, ενημερώνω ότι δύο χρόνια που είμαι στη Βουλή ποτέ δεν έχω παραβεί τον προβλεπόμενο από τον κανονισμό χρόνο.

Δείτε το βίντεο από τη χθεσινή συνεδρίαση».