24-10-2020

Κέρδος 250.000 ευρώ για το Δημόσιο εξασφάλισε το υπ. Ψηφιακής Πολιτικής

Με σημαντικό κέρδος για το Δημόσιο έληξε η επαναδιαπραγμάτευση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής

Επαναδιαπραγμάτευση υπέρ του Δημοσίου εξασφάλισε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει 250.000 ευρώ προς όφελος υπηρεσιών του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος» η διαπραγμάτευση της σύμβασης αφορούσε στη συντήρηση και την παραγωγική λειτουργία του έργου ΜΑΝ για την «Ολοκλήρωση Μητροπολιτικών Δακτυλίων με Εθνικά Κέντρα» και με την ολοκλήρωσή της εξασφαλίστηκε η δυνατότητα πολύ γρήγορης πρόσβασης στο Διαδίκτυο με ταχύτητες 1Gbps σε 3.700 διασυνδεδεμένα κτίρια του Δημοσίου.

Ταυτόχρονα πολλαπλασιάζεται η ταχύτητα σύνδεσης σε κρίσιμα Εθνικά Δίκτυα και στο Ίντερνετ και, παράλληλα, παρέχεται πρόσβαση σε σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Κατά την επαναδιαπραγμάτευση μέσω της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του χρόνου υλοποίησης των νέων συμβάσεων για τη συντήρηση και την παραγωγική λειτουργία του έργου, που θα υπογραφεί με τους αναδόχους, επετεύχθη η παράτασή τους κατά ένα έτος, από τρία χρόνια (όπως προέβλεπαν οι συμβατικές δεσμεύσεις) σε τέσσερα, διατηρώντας ταυτόχρονα σταθερό το τίμημα της συνεργασίας.