03-03-2021

«Βολές» ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για τις ομοφοβικές δηλώσεις Γιακουμάτου

«Απαράδεκτες», «προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και «εκτός του πλαισίου των αρχών και των αξιών του πολιτισμού μας», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις «ομοφοβικές» δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Γ. Γιακουμάτου, καλώντας κάθε δημοκρατικό πολίτη και κάθε δημοκρατικό κόμμα να πάρει θέση, και τη ΝΔ να καταδικάσει τις «μισαλλόδοξες» δηλώσεις του βουλευτή της.

Αναλυτικά το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ., κ. Γιακουμάτου, σύμφωνα με τον οποίο η ομοφυλοφιλία είναι “κολλητική αρρώστια”, είναι απαράδεκτες, προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και βρίσκονται εκτός του πλαισίου των αρχών και των αξιών του πολιτισμού μας. Υπενθυμίζουμε στον κ. Γιακουμάτο ότι η ισονομία και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας είναι συνταγματικά θεμελιωμένα δικαιώματα.

Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα οφείλει πάρει θέση. Αναμένουμε άμεσα από τη Ν.Δ. να καταδικάσει τις μισαλλόδοξες δηλώσεις του βουλευτή της».

Οι δηλώσεις του Γ. Γιακουμάτου προκάλεσαν επίσης την αντίδραση τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και του Ποταμιού, τα οποία επέκριναν έντονα τη ΝΔ.

Η ΝΔ, δια του προέδρου της ΝΔ αλλά και του εκπροσώπου Τύπου της, ζήτησε από τον «γαλάζιο» βουλευτή να ζητήσει συγγνώμη για το ομοφοβικό του παραλήρημα, κάτι που έκανε λίγη ώρα αργότερα, κάνοντας ωστόσο λόγο περί «διαστρέβλωσης».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ