Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα εκπροσωπηθεί από τον Ζαν Πιερ Μπελ, τον προσωπικό του απεσταλμένο για τη Λατινική Αμερική και πρώην πρόεδρο της Γερουσίας και την υπουργό Περιβάλλοντος, Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Τη Γερμανία θα εκπροσωπήσει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, τη Βρετανία, ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος σε θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων, Άλαν Ντάνκαν και την Ισπανία ο πρώην βασιλιάς, Χουάν Κάρλος.

Απών θα είναι και ο ηγέτης του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος δέχθηκε έντονη κριτική από τους βουλευτές του συντηρητικού κόμματος αλλά και από στελέχη των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ, επειδή μίλησε για έναν «σπουδαίο ηγέτη» κι έναν «επαναστάτη και θρυλικό ομιλητή» ακόμα κι αν επρόκειτο για μια «αμφιλεγόμενη προσωπικότητα». Μετά τις  αντιδράσεις, είπε κατόπιν ότι ο Κάστρο ήταν ένας «δικτάτορας» κι ότι «είχε σοβαρά προβλήματα στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Κούβα, την οποία ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης επισκέφθηκε πριν από δύο εβδομάδες.