16-05-2021

Παραμένει αντιπρόεδρος στη ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Στην ανακοίνωση της «σκιώδους κυβέρνησης» της ΝΔ, γίνεται αναφορά στον Κωστή Χατζηδάκη με την ιδιότητα του αντιπροέδρου, αλλά όχι όμως και στον Άδωνη Γεωργιάδη. Παράλειψη ή μήπως μήνυμα;

Εντύπωση έχει προκαλέσει, από την ανακοίνωση του ανασχηματισμού της ΝΔ, η «διαφοροποίηση» στο Δελτίο Τύπου, σε ότι αφορά η μή αναφορά στο όνομα του Άδωνη Γεωργιάδη η ιδιότητα του Αντιπροέδρου.

Συγκεκριμένα, στην επίσημη ανακοίνωση, που δόθηκε στην δημοσιότητα από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ αναφορικά με τον Αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη η ανακοίνωση γράφει: “ο Αντιπρόεδρος κ. Κωστής Χατζηδάκης, συντονίζει τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος”, για τον Άδωνη Γεωργιάδη γράφει “Υπουργείο Εθνικής Άμυνας-Τομεάρχης Άδωνης Γεωργιάδης”, χωρίς δηλαδή την αναφορά της ιδιότητας του ως Αντιπροέδρου.

Κατόπιν τούτου δεν είναι λίγοι εκείνοι, που εκφράζουν την άποψη στην ΝΔ, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε την “αποκαθήλωση” του κ. Γεωργιάδη “ξεχνώντας” να βάλει στην ανακοίνωση του κόμματος τον τίτλο του ως Αντιπροέδρου -πράγμα που δεν συνέβη με τον κ. Χατζηδάκη- αναφέροντάς τον απλώς ως “τομεάρχη Άμυνας” και στην ουσία “εκτοπίζοντας τον” από την ηγετική ομάδα της Πειραιώς.

Πάντως, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι από την στιγμή που έγινε το πρώτο βήμα είναι θέμα χρόνου και η τυπική αντικατάσταση του κ. Γεωργιάδη από αντιπρόεδρος.

Πηγή: thepressroom.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ