15-05-2021

Το παρασκήνιο επιλογής Κικίλια στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ

Βασίλης Κικίλιας, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Πώς κατέληξε στην επιλογή αυτή η ηγετική ομάδα της Πειραιώς;

Γράφει ο Αποστόλης Κρέτσης

Μόλις δέκα ημερών ήταν η «διάρκεια λήξης» της διάψευσης της ΝΔ περί επικείμενου εσωκομματικού ανασχηματισμού, ο οποίος ανακοινώθηκε τελικά σήμερα Παρασκευή. Το «άρωμα» Σαμαρά είναι διάχυτο στην ανακοίνωση της «σκιώδους κυβέρνησης» της ΝΔ, καθώς δεν είναι λίγα τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν θέσεις – κλειδιά στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα οποία κατείχαν κομβικές θέσεις και στη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.

Μια από τις αλλαγές ήταν η «βιτρίνα» της ΝΔ, ή αλλιώς η θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, όπου ο Βασίλης Κικίλιας αντικαθιστά τον Γιώργο Κουμουτσάκο, σε επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του altsantiri.gr.

Ωστόσο, υπήρξε τουλάχιστον μία νύξη σε άλλο πρόσωπο, πριν ο πρόεδρος της ΝΔ καταλήξει στον κ. Κικίλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο αυτό ήταν η Νίκη Κεραμέως. Ο λόγος όμως που «δεν έκατσε η μπίλια» στην επιλογή αυτή, σχετίζεται άμεσα με τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς η κ. Κεραμέως αρχικά επελέχθη ως «αντι-Γεροβασίλη». Ωστόσο, ο ανασχηματισμός «χάλασε το σχέδιο», καθώς πλέον έπρεπε να βρεθεί ο «αντι-Τζανακόπουλος», τον ρόλο του οποίου πήρε τελικά ο κ. Κικίλιας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ