11-02-2021

Ο Θεοδωράκης πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει το… κελάρι και το μποστάνι της Ευρώπης

Σε άλλη μία έμπνευση υψηλής πολιτικής που μαρτυρά το βάθος των επιχειρημάτων και των προτάσεών του ως επικεφαλής κόμματος, προχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει το κελάρι και το μποστάνι της Ευρώπης.

Μάλιστα, κατά την επίσκεψή του στο «σχολείο τουρισμού» στην Καλαμάτα, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι ένα brand που δεν αξιοποιήθηκε ποτέ σωστά, ενώ προέτρεψε τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και εστιατόρια της περιοχής να “πιστέψουν ότι τα μικρά σημαντικά πράγματα σ’ αυτή τη χώρα –όπως και τα μεγάλα σημαντικά– ξεκινούν όταν κάποιοι πιστέψουν και πουν: γίνεται”

«Κάνετε λάθος αν πιστεύετε ότι αυτό το brand είναι στα χέρια μόνο πολιτικών. Δεν είναι καν στα χέρια μόνο των ξενοδόχων. Είναι στα δικά σας χέρια. Οι άνθρωποι, μαζί με τη γη και τις θάλασσές μας, ήταν πάντα το μεγάλο μας πλεονέκτημα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστηρίζοντας ότι «την Ελλάδα δεν θα την σώσουν τα δανεικά.

Την Ελλάδα θα την σώσουν οι άνθρωποί της, το χώμα, ο ήλιος, η θάλασσα. Εμείς που μπορούμε να γίνουμε το κελάρι και το μποστάνι της Ευρώπης. Γιατί ο κόσμος δεν έρχεται σε μια χώρα μόνο για τον ήλιο, έρχεται και για το καλό φαγητό, έρχεται για τα τοπικά προϊόντα και τον πολιτισμό», είπε ακόμα ο Θεοδωράκης, για να κλείσει με την… αγροτικής έμπνευσης ατάκα ότι η Ελλάδα «μπορεί να γίνει το κελάρι και το μποστάνι της Ευρώπης, κερδίζοντας το έδαφος για τη μετα-μνημόνιο εποχή και την ανάπτυξη».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ