05-03-2021

Ούτε σε 123 χρόνια δεν ξεχρεώνει η Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία θα χρειαζόταν 123 χρόνια για να μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνειά της αν ξεκινούσε να δίνει στο σύνολο της την κρατική χρηματοδότηση που δικαιούται  (1,7 εκατ. ευρώ). Αντίθετα, αν δίνει στο εξής το 60% της τακτικής χρηματοδότησης, όπως προβλέπει άλλωστε η νομοθεσία, θα χρειαστεί 247 χρόνια για να αποπληρώσει τα δάνειά της.

Τους παραπάνω υπολογισμούς έκανε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Ακόμα και πριν την κρίση και πριν την κατάρρευση των εκλογικών ποσοστών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα δάνεια που είχαν ήταν κοντά στα 200 εκατ. ευρώ για το καθένα ενώ τα έσοδα της τάξης των 15-20 εκατ. ευρώ για το κάθε κόμμα, δηλαδή ο δανεισμός τους ήταν 10πλάσιος από τα έσοδα.

Ως εκ τούτου, η ΤτΕ στο Πόρισμά της διαπιστώνει  ότι το έτος 2010 ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, και η κατάσταση αυτή ήταν γνωστή σε όλες τις τράπεζες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΝΔ από το 2011 δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ!

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ