22-01-2021

Βαρουφάκης σε ρόλο συμβούλου της ΝΔ;

«Ως αριστερός που κατανοεί ότι στον καπιταλισμό η Δεξιά είναι θεσμός θα ήθελα μία Νέα Δημοκρατία που με τα επιχειρήματά και τις προτάσεις πολιτικής της να με φέρνει σε δύσκολη θέση να με προβληματίζει , να με αναγκάζει να βελτιώσω τις δικές μου θέσεις και προτάσεις».

Αυτό υποστηρίζει σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Γιάνης Βαρουφάκης συμπληρώνοντας ότι «για να συμβεί αυτό η ΝΔ πρέπει να μετεξελιχθεί σε αυθεντικά νεοφιλελεύθερο, πατριωτικό, φιλοευρωπαϊκό κόμμα».

Σύμφωνα με το Γιάνη Βαρουφάκη, εάν η ΝΔ είχε μετασχηματιστεί, θα ενισχυόταν εντυπωσιακά η διεθνής θέση της Ελλάδας και θα μπορούσαμε επιτέλους να διαφωνούσαμε σε ζητήματα ουσίας όπως η βέλτιστη διαχείριση της χρεοκοπίας, του κράτους, των ιδιωτών και των ασφαλιστικών ταμείων.

«Υπό τη σημερινή της ηγεσία ένας τέτοιος μετασχηματισμός στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε φαίνεται εφικτός», σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο τέως υπουργός αναφέροντας εκ νέου ότι, «μία πραγματικά νεοφιλελεύθερη ΝΔ θα ήταν το κόμμα που θα κατακεραύνωνε την αναπαραγωγή του συνεχούς ψέματος ότι με τα τεράστια δάνεια που χρεώνονται οι φορολογούμενοι διασώθηκε το πτωχευμένο ελληνικό δημόσιο».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ