19-04-2021

«Φέραμε την τεχνολογία στην Ελλάδα και με φυλάκισε η ανίερη συμμαχία Σαμαρά – Βενιζέλου»

«Η ανίερη συμμαχία Βενιζέλου-Σαμαρά με οδήγησε στη φυλακή και καταδικάστηκα για τη δήλωση πόθεν έσχες με μεθόδευση του Χάρη Καστανίδη».

Αυτό υποστήριξε στην απολογία του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο προφυλακισμένος για μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, τέως υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «έχουν ειπωθεί απίθανα πράγματα από εισαγγελείς, μόνο και μόνο για να.. κάνουν τη δουλειά τους ενώ βρίσκομαι στη φυλακή με απόφαση της «ανίερης συμμαχίας Σαμαρά-Βενιζέλου».

Τόνισε επίσης εμφατικά ότι επί ημερών του ήρθε η τεχνολογία στην Ελλάδα ενώ χαρακτήρισε τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη , «ξεπερασμένο και συντηρητικό».

«Εδώ δικάζεται η πολιτική ιστορία της χώρας από το 1974 και σκοπεύω να προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» , γνωστοποίησε ο προφυλακισμένος για υπέρογκες μίζες, τέως υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ.

Τσοχατζόπουλος: Ήμουν στόχος του Παπανδρέου

«Ήμουν στόχος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου» είπε στην χειμαρρώδη απολογία του, που θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Απολογούμενος, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε ονομαστικά σε πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ισχυρίστηκε πως «ήταν στόχος του Γιώργου Παπανδρέου» και πως ενοχοποιήθηκε με την βοήθεια του εξαδέλφου και συγκατηγορουμένου του, Νίκου Ζήγρα, με κατασκευασμένα στοιχεία. Όπως είπε ο πρώην υπουργός:

«Ήμασταν στόχος του ίδιου του Παπανδρέου ο οποίος συνεργάστηκε με τον Κ. Σημίτη, αν και ο τελευταίος τον θεωρούσε μικρό και λίγο. Αλλά τον αξιοποίησε για να δικαιολογήσει την ήττα του στις επόμενες εκλογές, όταν έχασε από τον Καραμανλή».
Αναφερόμενος στο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι αγοράστηκε νόμιμα με τρόπο έγκυρο και διαφανή: «Αυτοί όμως υποστήριξαν ότι ήταν εικονική αγορά και ότι η γυναίκα μου, μαζί με εμένα, έκανε ξέπλυμα. Έγινε τραπεζικός δανεισμός για την αγορά. Τους ταίριαζε στα σχέδια τους…από καιρό το είχαν στήσει αυτό το τροπάριο. Ήταν όλα δηλωμένα…είναι μία σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας για να μας εκθέσουν, να μας καταγγείλουν γιατί είχαν μεγάλο πολιτικό όφελος. Κάθε προσπάθεια μετρούσε για αυτούς πολιτικά. Γιατί θέλουν να αποδείξουν ότι αν με άφηναν μετά το Σημίτη ή τον Παπανδρέου θα ήταν μία δραματική εξέλιξη».

Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε επίσης τον ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση Γαβριήλ Μαλλή ότι «έστησε ολόκληρο μηχανισμό» και προς επίρρωση του ισχυρισμού του ανέφερε πως υπέστη μέχρι και έφοδο ειδικών ομάδων της ΕΥΠ σε συνεργασία με τον ανακριτή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ