25-02-2021

Η Άννα στη χώρα των θαυμάτων

Οι εκσυγχρονιστές έχουν αποδείξει ότι ξέρουν από μαγειρέματα και δείπνα. Τελευταίο (γνωστό) “επεισόδειο” παρασκηνιακών διεργασιών, η συνάθροιση “των οκτώ” στην Κηφισιά. Όπου Σημίτης, Πάγκαλος, Άννα Διαμαντοπούλου, Τάσος Γιαννίτσης, Γιώργος Φλωρίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Στουρνάρας και Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, βολιδοσκόπησαν τις προθέσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, έναντι της πιθανότητας να ηγηθεί του χώρου της… μεταρρυθμιστικής σοσιαλδημοκρατίας.

Ο κ. Στουρνάρας, ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών, σιγά – σιγά “καίγεται”. Άρα δεν μπορεί να εμφανιστεί ως “κρυφός άσος” από το μανίκι του Κ. Σημίτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σε επίπεδο διαγκωνισμών, μεταξύ των υπόλοιπων… δειπνοσοφιστών. Κάποιοι θεωρούν ότι ήρθε η σειρά της Άννας Διαμαντοπούλου να βγει μπροστά.

Η πρώην υπουργός Παιδείας, σε ανύποπτο χρόνο, αναφερόμενη στο αν θα πρέπει ο διοικητής της ΤτΕ να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς, είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο κεντρικός Τραπεζίτης της χώρας και είναι εξαιρετικός στο έργο του. Στην παρούσα φάση πρέπει να μείνει μακριά από τέτοια σενάρια. Για το καλό της χώρας και το δικό του».

stournaras-660_53Κατά τα άλλα, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, δρομολογεί θεσμικές διαδικασίες για την ενοποίηση του χώρου και την ανάδειξη νέου… ηγέτη από τη βάση.

diamantopoulou_mhtsotakhs

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ