05-03-2021

Ο “Ρομπέν των Δασών” και ο… τριχασμένος ΣΕΒ

Σε τρεις διαδοχικές “διορθώσεις” προέβη ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων για να απαλείψει τα περί “Ρομπέν των Δασών” που επιφύλασσε για τον πρωθυπουργό, σε σχέση με την κατανομή των εσόδων από τις τηλεοπτικές άδειες.

Χθες ο ΣΕΒ εξέδωσε τις θέσεις του για τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στο αρχικό δελτίο, ο φορέας, αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, σημείωνε ότι ο πρωθυπουργός «εστίασε, κυρίως, στο συνολικό τίμημα των 246 εκατ. ευρώ για τις τέσσερις άδειες, αναλαμβάνοντας, μάλιστα, ο ίδιος, ως άλλος Ρομπέν των Δασών, να μοιράσει τα λεφτά αυτά για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, όταν είναι προφανές ότι τα έσοδα αυτά δεν είναι επαναλαμβανόμενα».

Ακολούθησαν, εσπευσμένα, “επανορθώσεις”, ο “Ρομπέν των Δασών” κρύφτηκε κάπου στη… ζούγκλα, αλλά η ηγεσία του Συνδέσμου δεν κατάφερε να κρύψει τον ενθουσιασμό της για τις υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι οι αυστηροί τεχνοκράτες της παραγωγικότητας που θέλουν να μας πείσουν (ανεπιτυχώς) πως κινούνται μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Θέλει ο ΣΕΒ να κρυφτεί και η χαρά (για τη Ν.Δ.) δεν τον αφήνει.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ