01-03-2021

«Προδότρια» της χώρας της και η Μέρκελ για τη ΝΔ;

Πολύς λόγος έγινε τις τελευταίες ώρες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, από δημοσιογράφους και κυρίως από «γαλάζια» στελέχη, σχετικά με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Με «μπροστάρηδες» τους βουλευτές της ΝΔ, στηλιτεύθηκε το γεγονός ότι στη συνάντηση, πίσω από τον Έλληνα και τον Τούρκο ηγέτη, δεν υπήρχαν δύο σημαίες, μία από κάθε χώρα, αλλά δύο τουρκικές. Ένας από τους «μπροστάρηδες» ήταν ο Βασίλης Κικίλιας:

Μόνο που ο κ. Κικίλιας μάλλον βιάστηκε, καθώς η φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά με τον Ταγίπ Ερντογάν, είναι από συνάντηση που έγινε όταν ο Ερντογάν ήταν πρωθυπουργός και όχι πρόεδρος της Τουρκίας!

Οι φωτογραφίες αυτές, με… δάκτυλο «Ομάδας Αλήθειας», διαδόθηκαν γρήγορα στα social media, συνοδευόμενες από σχόλια που – ούτε λίγο ούτε πολύ – έκαναν λόγο για «εθνική μειοδοσία».

Φυσικά, η πραγματικότητα διαφέρει από τη «γαλάζια μυθολογία» που διακινείται στο διαδίκτυο. Βλέπετε οι «ένθερμοι» πατριώτες, δεν φαίνεται πως γνωρίζουν το πρωτόκολλο και ιδίως το τουρκικό, το οποίο αναφέρει πως σε συνάντηση προέδρου με πρωθυπουργό, τοποθετούνται δύο σημαίες της χώρας προέλευσης του προέδρου.

Αντίθετα, η τοποθέτηση δύο διαφορετικών σημαιών, μία για κάθε χώρα, είθισται μόνο όταν οι εκπρόσωποι κρατών είναι ομότιμοι.

Ωστόσο, για τους «ευαίσθητους» πατριώτες, η αλήθεια δεν αρκεί και επιθυμούν φωτογραφίες για να πειστούν. Παρακάτω λοιπόν, θα δείτε φωτογραφίες από ανάλογες συναντήσεις του Ταγίπ Ερντογάν με την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και την Τερέζα Μέι.

erdogan-simaies erdogan-simaies1

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ