24-02-2021

Για «πολιτικάντικη λογική» εγκαλεί τον Γ. Πατούλη ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά

Την άμεση αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργου Γαβρίλη, προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, με την οποία καλούσε την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου να θέσει εκτός Διοίκησης τρεις αντιπεριφερειάρχες, χαρακτηρίζοντάς τους «ακραίες φωνές που δαιμονοποιούν κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία», σε σχέση με την επένδυση στο Ελληνικό και ζητώντας να τεθούν «εκτός διοικητικής ομάδας της Περιφέρειας Αττικής» γιατί «με δημόσια δήλωσή τους διαφώνησαν με την επένδυση στο Ελληνικό».

«Η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ, σχετικά με την Περιφέρεια Αττικής (…) και οι υποδείξεις προς την περιφερειάρχη, δεν στερούνται μόνο από κάθε έννοια δημοκρατικής δεοντολογίας, αλλά μαρτυρούν ακριβώς τη χρόνια εκείνη παθογένεια που κρατά μέρος της Αυτοδιοίκησης εγκλωβισμένο σε μια αδιέξοδη, πολιτικάντικη λογική», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης.

Ο ίδιος παρατηρεί ότι «το τελευταίο που απασχολεί τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, με τις πολλές ιδιότητες και ρόλους, είναι η Αυτοδιοίκηση», υπογραμμίζοντας ότι το Ελληνικό «δεν είναι παρά η αφορμή για λίγα ακόμη λεπτά δημοσιότητας».

«Είναι επίσης προφανές ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, που έχει αναγάγει τον ανέξοδο εντυπωσιασμό και την αυτοπροβολή του σε άσκηση πολιτικής, διασύρει, για άλλη μία φορά, το αντιπροσωπευτικό συλλογικό όργανο των Δημάρχων της χώρας», τονίζει ο Γ. Γαβρίλης, προσθέτοντας ότι: «Είναι πια καιρός να τελειώνει αυτό το πανηγύρι».

«Οφείλουμε όλοι να εγγυηθούμε ότι σε αυτές τις συνθήκες η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μετατρέπεται σε όχημα προσωπικών σχεδιασμών και οφείλει να σταθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων», κλείνει την ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ