26-10-2020

Ποιους «φωτογραφίζει» ο δήμαρχος Μυτιλήνης ότι στηρίζουν τους χρυσαυγίτες;

«Πρώην μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης (χθες μιλώντας στα «Παραπολιτικά» μίλησε και για στελέχη της ΝΔ) και δημοσιογράφοι πριμοδοτούν με τις δηλώσεις τα ακραία φαινόμενα στη Μυτιλήνη», τόνισε ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Σπύρος Γαληνός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», αναφορικά με τα επεισόδια που ξέσπασαν στο νησί.

Ο κ. Γαληνός ξεκαθάρισε πως «δεν θα γίνουμε το νησί των φασιστών», προσθέτοντας πως  υπάρχουν δυστυχώς φωνές που συμπαρασείρουν τον κόσμο, που κάνουν έκτροπα και επιτίθενται ακόμα και στον ίδιο επισημαίνοντας πως η δημοτική αρχή στάθηκε όρθια και κάποιους τους ενοχλεί, «θέλουν να είμαστε το νησί της μιζέριας».

Παράλληλα σημείωσε πως έξι χιλιάδες πρόσφυγες φιλοξενούνται στις δομές του νησιού οι οποίες όμως μπορούν να φιλοξενήσουν τους μισούς και πρόσθεσε πως οι διαδικασίες απονομής του ασύλου καθυστερούν και ίσως ηθελημένα κατά τη γνώμη του.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης τόνισε τέλος πως δεν μπορεί αυτό το νησί όπως και κάποιες άλλες περιοχές να σηκώνουν δυσανάλογο βάρος. «Μπορούμε σε κάθε δήμο να κάνουμε μικρές δόμες 200-300 ατόμων με πρότυπο τη δομή της Μόριας», συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί πως ανακοινώθηκαν μέτρα αποσυμφόρησης της κατάστασης στη Μυτιλήνη, που περιλαμβάνουν τη ναύλωση πλοίου για τη φιλοξενία των προσφύγων μετά την καταστροφή του μεγάλου μέρους του Hot Spot στη Μόρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Το μήνυμα της Γεννηματά για τη μαστογραφία και το «κατηγορώ» στην κυβέρνηση για… επικοινωνιακή εκμετάλλευση