07-03-2021

Ο Λοβέρδος ομολογεί: Οι κυβερνήσεις πέφτουν με “αρχή” τις δημοσκοπήσεις

Δημοσκοπήσεις. Εργαλείο καταγραφής της κοινής γνώμης ή διαμόρφωσής της; Ερώτημα για το οποίο έχουν γραφεί πολλά κατά καιρούς και ακόμη περισσότερα για την «ευστοχία» των αποτελεσμάτων τους και τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από αυτά.

Τον ρόλο που μπορούν να παίξουν οι δημοσκοπήσεις στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και κατ΄επέκταση στο πολιτικό σκηνικό, παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Ανδρέας Λοβέρδος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Η αρχή για την πτώση μιας κυβέρνησης γίνεται από τις δημοσκοπήσεις, εξήγησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας «γραμμή» στους συμμετέχοντες σε αυτές να είναι αυστηροί.

Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για να χαρακτηρίσουν τη μανία για την επιστροφή στην «καρέκλα» στελεχών του πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό. Το «τιτίβισμα» του Ανδρέα Λοβέρδου τα λέει όλα. Και κυρίως απαντάει στο ερώτημα με το οποίο ξεκινάει η ανάρτηση. Παράλληλα, αποτελεί πρώτης τάξεως εξήγηση για τη δυσπιστία του ελληνικού λαού στα αποτελέσματα των σφυγμομετρήσεων των δημοσκοπικών εταιρειών.

Άλλωστε, αλησμόνητα παραμένουν τα αποτελέσματά τους τόσο για το δημοψήφισμα, όσο και για τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015…

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ