02-03-2021

Τι συζήτησαν στα “πηγαδάκια” του Προεδρικού Μεγάρου οι πολιτικοί αρχηγοί

Ενδιαφέροντες διαλόγους αντάλλαξαν οι πολιτικοί αρχηγοί στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, στην εκδήλωση για την επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Σε έναν από αυτούς ακούστηκε να προτείνεται η αλλαγή στις εξετάσεις για την απόκτηση ελληνική ιθαγένειας. Αφορμή ένα ζευγάρι αλλοδαπών το οποίο μένει μόνιμα σε μικρό νησί του Αιγαίου. Σε εξετάσεις στη Ρόδο για την απόκτηση της ιθαγένειας το ζευγάρι κλήθηκε να βρει το όνομα ενός αναπληρωτή υπουργού. Όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αλλάξει το σύστημα.

Οι πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν για τις δεξιώσεις του παρελθόντος. Ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε πως η καλύτερη δεξίωση για εκείνον ήταν το 2004, την χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων και έπειτα άρχισε να εξηγεί την ιστορία των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο 2008, τότε που είχε έρθει επί προεδρίας Παπούλια με την Καντίτσα Σάνκο, μια νεαρή κοπέλα δεύτερης γενιάς μετανάστρια. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Τσίπρας τότε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος είχε μπερδευτεί και νόμιζε πως ήταν η γυναίκα του και τον ρωτούσε “πως τα περνάτε στο σπίτι με τα πεθερικά;” Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας η κοπέλα είναι παντρεμένη και ζει πλέον στο Λονδίνο με τον σύζυγό της και τα παιδιά της.

Επίσης, ένα ενδιαφέρον στιγμιότυπο σημειώθηκε μεταξύ Καμμένου και Μουζάλα. Ο Πάνος Καμμένος  πήρε αγκαλιά τον κ. Μουζάλα, λέγοντας στους φωτογράφους: “Βγάλε μας μια φωτογραφία να σκάσουν όλοι”.

Παρών στη δεξίωση ήταν και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πέρασε πλάτη πλάτη με τον Μεϊμαράκη για να μην τον χαιρετίσει σε “πηγαδάκι”, ενώ ο Μεϊμαράκης εκδήλωσε δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι αντιπρόεδρος.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρευρέθηκε σε πολλά “πηγαδάκια”. Σε ένα εξ αυτών, συνομίλησε με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγο Ξένη Δημητρίου. Ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας, είπε με χιούμορ:  “Να φύγουμε, δεν παρεμβαίνουμε στην δικαιοσύνη”.

Ο κ. Τσίπρας είδε επίσης και τον Γιώργο Βαρεμένο σε “πηγαδάκι” με νεοδημοκράτες βουλευτές και του έκανε πλάκα πως πρέπει να φύγει για να μην τον πάρουν μαζί τους

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ