08-02-2021

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ προς Κυρ. Μητσοτάκη: “Οι εποχές του κουκουλώματος παρήλθαν”

Σαφείς αιχμές για το βαθμό των σχέσεων του Χρήστου Σκλαβούνη με τα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην διευθυντικού στελέχους της UBS, Βrad Βirkenfeld, στην εφημερίδα Real.

Το Γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, συνδέει ευθέως -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- τον κ. Σκλαβούνη με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι “επί δεκαετίες, μια κάστα «ανέγγιχτων», εύπορων, επιχειρηματιών, μπορούσε να διακινεί μαύρο χρήμα και να φοροδιαφεύγει, αφού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν είχαν καμιά διάθεση να «ενοχλήσουν» τους φίλους τους”.

Το κόμμα της Κουμουνδούρου, απευθυνόμενο στον κ. Μητσοτάκη, προειδοποιεί ότι “οι εποχές της ανομίας, του «κουκουλώματος» και   του «δούναι και λαβείν» με τους πλούσιους φοροφυγάδες «φίλους», παρήλθαν ανεπιστρεπτί”.    

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

“Στη σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Real, το πρώην διευθυντικό στέλεχος της UBS, Βrad Βirkenfeld,  χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη τράπεζα   ως  μια «παγκόσμια εγκληματική οργάνωση», η οποία «έχει διαπράξει πολλαπλές πράξεις απάτης, υποκλοπής αλληλογραφίας, απάτης τίτλων, φοροδιαφυγής κτλ για πολλές δεκαετίες».

Αυτή είναι η τράπεζα για την οποία ο κ. Σαμαράς είχε αρνηθεί να  παραλάβει στοιχεία από τις γερμανικές αρχές για να τα αξιοποιήσει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αυτή είναι η τράπεζα  του κ. Σκλαβούνη,  ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος του ΤΧΣ επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Του κ. Σκλαβούνη, ο οποίος ορίστηκε από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και παραμένει, ακόμα και σήμερα, υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ.

Δεν μας προξενεί εντύπωση. Επί δεκαετίες, μια κάστα «ανέγγιχτων», εύπορων, επιχειρηματιών, μπορούσε να διακινεί μαύρο χρήμα και να φοροδιαφεύγει,  αφού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ  δεν είχαν καμιά διάθεση να «ενοχλήσουν» τους φίλους τους.

Ο κ. Μητσοτάκης αυταπατάται, θεωρώντας ότι τίποτα δεν άλλαξε, και προδίδει τις σκέψεις του, από τις επιλογές προσώπων που κάνει.

Τον πληροφορούμε  ότι οι εποχές της ανομίας, του «κουκουλώματος» και   του «δούναι και λαβείν» με τους πλούσιους φοροφυγάδες «φίλους», παρήλθαν ανεπιστρεπτί”.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ