07-03-2021

Δεν τους σώζει τίποτα…

Εύγλωττος ο τίτλος άρθρου στο “Βήμα” αναφορικά με το Brexit, “Δεν μας σώζουν οι αλλαγές στην Ευρώπη”. Ο αρθρογράφος αφού επισημαίνει τις παθογένειες του ελληνικού μοντέλου παραγωγικότητας αποφαίνεται πως όσα χρήματα κι αν έλθουν, όσες νίκες κι αν καταγραφούν απέναντι στους τεχνοκράτες των Βρυξελλών, (βλ. δημοψήφισμα στη Βρετανία), καμία κοινωνική ατζέντα δεν πρόκειται να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Καλές και ωραίες οι βαθυστόχαστες αναλύσεις για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται σε πολλές εγχώριες δομές, αλλά να μην γίνουν αλλαγές στην Ευρώπη; Αυτό το αναγνωρίζουν μέχρι και οι ηγέτες των 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ανακοινωθέν που εξέδωσαν χθες. Πώς γίνεται να υποστηρίζει το “Βήμα” κυνικά και δήθεν ρεαλιστικά ότι “δεν μας σώζει τίποτα”, όταν ακόμα και οι Γερμανοί αναδεικνύουν την ανάγκη για το ακριβώς αντίθετο; 

Δηλαδή, δεν υπάρχει ανάγκη για περισσότερη δημοκρατία στην Ευρώπη; Στην Μπρατισλάβα, πάντως, όπου το Σεπτέμβριο θα συνέλθει εκ νέου και ατύπως η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., η ατζέντα είναι “οι αλλαγές στην Ευρώπη”.

BHMA_ARTHRO

  • Να ακυρωθούν άμεσα οι αλλαγές στην Ευρώπη έως ότου ο Τσίπρας βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα μας…
  • Απαγορεύεται στους Βρετανούς να πανηγυρίζουν…

soible_13

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ