07-03-2021

Ερωτήματα θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ΓΣΕΕ και ΝΕΑ για την «μπαγιάτικη» δημοσκόπηση

Για “εύλογα ερωτηματικά” που προκαλεί η δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που δημοσίευσε η εφημερίδα “Τα Νέα” στη χτεσινή της έκδοση, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Αφού διατυπώνει τα ερωτήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η διεξαγωγή αντικυβερνητικής προπαγάνδας δεν μπορεί να γίνεται με τα χρήματα των εργαζομένων», ότι «η ηγεσία της ΓΣΕΕ (σ.σ. που πλήρωσε για τη συγκεκριμένη έρευνα, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ) είναι έκθετη, όπως και το δημοσιογραφικό συγκρότημα που επέλεξε την ετεροχρονισμένη και επιλεκτική δημοσιοποίηση ευρημάτων». «Τα πάντα στο βωμό της εξυπηρέτησης των “φίλων” και “συμμάχων», τονίζει.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Άραγε, η εν λόγω δημοσκόπηση περιελάμβανε μόνο τρεις ερωτήσεις, όσες αυτές που δημοσιεύει η εφημερίδα; Και, αν προφανώς όχι, ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί και σε ποιον κώδικα δεοντολογίας υπακούει η άκρως επιλεκτική δημοσιοποίηση ελάχιστων μόνο από τα ευρήματα;

Και μάλιστα, τη στιγμή που οι πολίτες είδαν στο πρωτοσέλιδο των “Νέων” της 15ης Ιουνίου ένα δημοσκοπικό εύρημα “μπαγιάτικο”, αφού η έρευνα, σύμφωνα με την ταυτότητά της, διεξήχθη το διάστημα 30 Μαΐου-3 Ιουνίου, όταν δηλαδή δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα η αξιολόγηση του προγράμματος.

Επιπλέον, εφόσον η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος πλήρωσε για τη συγκεκριμένη έρευνα, για ποιο λόγο δεν την ανήρτησε στην ιστοσελίδα της, αλλά επέλεξε να τη διοχετεύσει στα “Νέα” και με ποια κριτήρια; Έχει διοχετευθεί η συγκεκριμένη έρευνα και σε άλλα μέσα; Για ποιο λόγο η ΓΣΕΕ δεν προχωρά στη δημοσιοποίηση ολόκληρης της έρευνας;”».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ