05-02-2021

«Δύο στα δύο» από τους 53+

Μετά την αντίδρασή τους στην επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος και του εκλογικού νόμου, η τάση των 53+ αντιδρά και στην τροπολογία του Γιάννη Μουζάλα σχετικά με τις Επιτροπές Προσφυγών για το Άσυλο, η οποία επανακατέθηκε χθες.

Πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με εσωτερική τους επιστολή προς τους συναδέλφους τους βουλευτές στο κόμμα, εκφράζουν την κάθετη διαφωνία τους με το περιεχόμενο και τον τρόπο κατάθεσης της επίμαχης τροπολογίας. Μάλιστα ζητούν την απόσυρσή της από τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και καλούν τους «συντρόφους» τους να υπογράψουν σε λίστα για να ασκήσουν πίεση στον αρμόδιο υπουργό.

Οι βουλευτές Χ. Καραγιαννίδης, Α. Καββαδία, Γ. Πάλλης, Γ. Ψυχογιός και Χ. Παπαδόπουλος υποστηρίζουν ότι η τροπολογία κινείται στα όρια της συνταγματικότητας και προειδοποιούν ότι σε περίπτωση ονομαστικής ψηφοφορίας οι ίδιοι θα καταψηφίσουν την τροπολογία Μάλιστα καταλογίζουν στον κο υπουργο μεταναστευτικής πολιτικής πως αν επιμείνει και δεν την αποσύρει θα έχει πράξει σε βάρος της εσωκομματικής δημοκρατίας.

Ακολουθεί η επιστολή των 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

στο νομοσχέδιο για τον αναπτυξιακό νόμο ο σύντροφος Μουζάλας έφερε μία τροπολογία χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την κοινοβουλευτική ομάδα και την αντίστοιχη ΕΠΕΚΕ μεταναστευτικού, τροπολογία που αφορά την σύνθεση των επιτροπών ασύλου. Η  τροπολογία είναι στα όρια της συνταγματικότητας, αλλά και της κοινής μας θέσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η τροπολογία αυτή δεν έχει την υποστήριξη μας γιατί αντιβαίνει σε ταυτοτικές μας θέσεις και δεν υπαγορεύεται καν από το πρόσφατο Νομοσχέδιο του Υπουργείου που ψηφίσαμε».

Ζητούμε από τον σ. Μουζάλα να αποσύρει την συγκεκριμένη τροπολογία ώστε να υπάρξει περιθώριο χρόνου για συζήτηση, ενημέρωση και διατύπωση θέσεων τόσο  από πλευράς ΚΟ, όσο και από το Κόμμα για να μπορέσουμε συντεταγμένα να αποφασίσουμε το τι πρέπει να γίνει και ποιά είναι η πολιτική του κόμματος μας στο μεταναστευτικό.

 Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στο βαθμό που ο σύντροφος Μουζάλας επιμένει στην κατάθεση της τροπολογίας, σε βάρος της πολιτικής και της εσωκομματικής δημοκρατίας είμαστε υποχρεωμενοι-ες να γνωστοποιήσουμε την διαφωνία μας.

Στο βαθμό μάλιστα που θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη τροπολογία, θα εκφράσουμε τη διαφωνία μας εμπράκτως και σε κάθε περίπτωση δημόσια. Αν μάλιστα εγκριθεί θα γίνει από την αντιπολίτευση και όχι από το σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ».

Υ.Γ. Παρακαλούμε όσοι-ες βουλευτές, βουλεύτριες συμμερίζονται την διαφωνία μας να το δηλώσουν στη λίστα.

Καραγιαννίδης Χρήστος
Καββαδία Αννέτα
Ψυχογιός Γιώργος
Πάλλης Γιώργος
Παπαδόπουλος Χριστόφορος

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ